Να σταματήσουν να τρομοκρατούν τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΣΥ ζητά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τονίζοντας σε ανάρτησή του πως ψεύτικες ειδήσεις διακινούν οι διοικήσεις και όχι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο χθες το πρωί το πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ έδινε 25 διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό στη ΜΕΘ, η οποία και διαθέτει 25 κλίνες.

Αργά το μεσημέρι η διοίκηση έδωσε 7 κλίνες κενές.

Φυσικά όταν πεθαίνουν ή εξέρχονται ασθενείς από τις ΜΕΘ αδειάζουν κρεβάτια.

Ο διοικητής το μεσημέρι μετέτρεψε τη καρδιοχειρουργική μονάδα σε ΜΕΘ κοροναϊού με 6 κλίνες και πρόσθεσε ακόμη μια κλίνη στη ΜΕΘ με τις 25 κλίνες. Γι αυτό υπήρξαν το μεσημέρι οι 7 διαθέσιμες κλίνες.

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει μάλιστα πως 150 συνάδελφοι νοσούν από κοροναϊό και διερωτάται με τι προσωπικό θα λειτουργήσουν οι νέες ΜΕΘ, καθώς μόνο χτες έγιναν 70 εισαγωγές στο νοσοκομείο.

«Βαφτίζουν λειτουργία ΜΕΘ σε νοσοκομεία απλές κλίνες με έναν αναπνευστήρα χωρίς το κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό».

Όσον αφορά τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, εκεί υπάρχει μόνο ένας μοριακός αναλυτικής ο οποίος εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους που θέλουν να κάνουν το τεστ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, εκτός ελέγχου είναι και το Νοσοκομείο Γρεβενών λόγω πολλών κρουσμάτων στη Δεσκάτη.

Παρά τα παραπάνω, το εργαστήριο μοριακής βιολογίας ειδοποίησε όλα τα νοσοκομεία να μην στέλνουν δείγματα για ανάλυση λόγω βλαβών, φόρτου εργασίας και έλλειψη αντιδραστηρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του εργαστηρίου μοριακής βιολογίας

Για το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα από 11/11/2020 και έως 13/11/2020, θα ανασταλεί η παραλαβή δειγμάτων προς εξέταση PCR από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, γι’ αυτό σας παρακαλώ να μη γίνεται αποστολή από τον Φορέα σας.

Αυτό συμβαίνει λόγω:

· Ιδιαίτερα αυξημένου όγκου δειγμάτων προς εξέταση, σε αυτή τη φάση με τη γνωστή εξέλιξη της Πανδημίας

· Προηγούμενης καθυστέρησης εξέτασης των δειγμάτων εν ελλείψει αντιδραστηρίων

· Προσθήκη τεχνικού προβλήματος από χθες , σε εξοπλισμό του εργαστηρίου

Για τους ανωτέρω λόγους, παρακαλώ την κατανόησή σας και την διακοπή αποστολής δειγμάτων από τον Φορέα σας για το προαναφερθέν διάστημα, διότι είναι ανέφικτη και η συντήρηση των δειγμάτων πάνω από 72 ώρες .