Σαράντα χρόνια πορείας, 60 προσωπικούς δίσκους, δεκάδες συμμετοχές, 30 μουσικές παραστάσεις και μουσική για πάνω από 54 θεατρικά έργα.

Όλα αυτά προσπάθησε να «χωρέσει» ο Σταμάτης Κραουνάκης σε ένα τρίωρο πρόγραμμα στο «Σπίτι με το MEGA».

Ο δημοφιλής συνθέτης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και χάρισε στους τηλεθεατές του μεγάλου καναλιού ανεπανάληπτες στιγμές.

Μεγάλη βοήθεια σε αυτό ήταν οι εκλεκτοί καλεσμένοι που είχε μαζί του και φυσικά τέσσερα ταλαντούχα αγόρια από τη Σπείρα Σπείρα που έγραψε ιστορία στην ελληνική μουσική σκηνή.

«Θεός αν είναι» από την Κέλλυ Κελεκίδου

Η Κέλλυ Κελεκίδου ανέβηκε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου και εντυπωσίασε το κοινό.

Η ερμηνεύτρια που πρόσφατα τραγούδησε για πρώτη φορά μελωδία του Σταμάτη Κραουνάκη στο τραγούδι «Βασανίζομια» έδωσε μια διαφορετική πνοή στη συναυλία.

Εκτός από την δική της επιτυχία δεν δίστασε να ερμηνεύσει μοναδικά το τραγούδι «Θεός αν είναι», σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική του Goran Bregovic.

Η γνωστή τραγουδίστρια ανέφερε πως είναι δύσκολο να επιλέξει ένα από τα κομμάτια του τραγουδοποιού.

«Έχει τόσα κομμάτια, που θα ναι αδικία να ξεχωρίσω κάποιο».

«Σπουδαίος καλλιτέχνης, δημιουργός, παραγωγός, στιχουργός, συγγραφέας, μία λέξη δενμπορεί να χαρακτηρίσει τον Σταμάτη. Ξέρει πώς να παίρνει στοιχεία από τους ανθρώπους. Ότι μου έχει συμβεί μεταξύ μας είναι ένα δώρο και κάθε φορά αισθάνομαι συγκινημένη γιατί είναι ένας άνθρωπος που μου έχει δώσει φτερά σε μια δύσκολη περίοδο, γιατί πρόσφατα έχασα τον πατέρα μου και ο Σταμάτης εμφανίστηκε στη ζωή μου σαν από μηχανής Θεός και μου έδωσε και πάλι φτερά» ανέφερε η Κελεκίδου για τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Συγκινητικό «Ποτέ» από τον Μανώλη Μητσιά

Στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ανέβηκε και Μανώλης Μητσιάς.

«Επέτειος», «Στην Ελευσίνα μια φορά» και «Αύριο πάλι» τραγούδησε ο ερμηνευτής με τον Σταμάτη Κραουνάκη να τον συνοδεύει από το πιάνο, σε τρεις συγκινητικές ερμηνείες.

Ο Μητσιάς τραγούδησε ακόμα το θρυλικό «Ποτέ» αλλά και τον «Τρελό» σε μουσική και στίχους του Άκη Πάνου.

«Είναι χαρά στον τραγουδιστή να συνεργάζεται μαζί του γιατί μαθαίνει πράγματα που δεν τα ξέρει. Πραγματικά κάθε φορά που συνεργάζομαι μαζί του μαθαίνω και κάτι περισσότερο» ανέφερε ο Μανώλης Μητσιάς και συνέχισε: «Τον θεωρώ μέλος της οικογένειας μου. Πολλές ιστορίες, πολλά βράδια περάσαμε μαζί. Συνήθως είναι μεγάλες οι στιγμές που ζήσαμε μαζί στο στούντιο που πάντα ο Σταμάτης με τον αυθορμητισμό του προκαλεί μια ευφορία στον τραγουδιστή. Κάθε τραγούδι είναι και μια ιστορία».

Ελένη Βιτάλη: Δεν υπάρχει τραγούδι του Σταμάτη που να μην θέλω να τραγουδήσω

Μια σπάνια εμφάνιση στο πλευρό του γνωστού δημιουργού έκανε η ερμηνεύτρια Ελένη Βιτάλη.

Με την ξεχωριστή φωνή της ερμήνευσε μοναδικά το παραδοσιακό τραγούδι «Με γέλασαν μια χαραυγή» και το «Η κιβωτός του κόσμου» από τον τελευταίο δίσκο του Σταμάτη Κραουνάκη.

Ο νέος δίσκος του Σταμάτη Κραουνάκη, με τίτλο «Γιορτή Στα Σπίτια», που αποτελείται από 14 ολοκαίνουργια τραγούδια που ο δημοφιλής καλλιτέχνης δημιούργησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας και τα παρουσίασε μέσω του διαδικτύου από το σπίτι του.

«Γλέντα τη ζωή» τραγούδησαν και χόρεψαν Ελένη Βιτάλη και Σταμάτης Κραουνάκης με την πασίγνωστη τραγουδίστρια να καθηλώνει μετά με τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου.

«Είναι ένας άνθρωπος τόσο μέσα στη μουσική ο Σταμάτης. Είναι θαυμαστό. Ο Σταμάτης είναι Άνθρωπος. Είναι πάνω απ όλα καρδιά», ανέφερε η ερμηνεύτρια για τον δημοφιλή τραγουδοποιό.

«Δεν υπάρχει τραγούδι του Σταμάτη που να μην θέλω να τραγουδήσω», παραδέχθηκε η Ελένη Βιτάλη μιλώντας από καρδιάς για τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς «Ξέρει που πάει»

Το τραγούδι «Ξέρω που πάω» από τον τελευταίο δίσκο του Σταμάτη Κραουνάκη «Γιορτή στα σπίτια» ερμήνευσαν οι δύο καλλιτέχνες.

Στο πλευρό τους, όλοι οι καλλιτέχνες που ήταν καλεσμένοι του δημοφιλούς τραγουδοποιού στην εκπομπή «Σπίτι με το MEGA».