Τα Μουσεία του Βατικανού, που φιλοξενούν ορισμένους από τους μεγαλύτερους καλλιτεχνικούς θησαυρούς στον κόσμο, θα κλείσουν για έναν μήνα στο πλαίσιο των νέων περιορισμών που ανακοίνωσε η Ιταλία προκειμένου να αναχαιτίσει την απότομη αύξηση των μολύνσεων κορονοϊού και των θανάτων.

Κλείνουν μέχρι 3 Δεκεμβρίου

Τα τεράστια μουσεία είχαν ξανανοίξει με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών την 1η Ιουνίου αφού παρέμειναν κλειστά επί τρεις μήνες στη διάρκεια του πρώτου κύματος της COVID-19 στην Ιταλία.

Το Βατικανό ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα πως τα μουσεία θα κλείσουν από την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι τουλάχιστον τις 3 Δεκεμβρίου.

Εξι εκατομμύρια επισκέπτες

Πριν από την πανδημία του κορονοϊού, τα Μουσεία του Βατικανού, που περιλαμβάνουν την Καπέλα Σιστίνα του Μιχαήλ Αγγέλου, προσέλκυαν περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και αποτελούσαν σημαντική πηγή εσόδων για το Βατικανό.

Διαδικτυακά η ακρόαση του Πάπα

Σήμερα το πρωί η εβδομαδιαία ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά αφού ένας από τους συμμετέχοντες σε δημόσια ακρόαση τον περασμένο μήνα βρέθηκε θετικός.

Μιλώντας από την ιδιωτική βιβλιοθήκη του με τη συνδρομή μετρημένων στα δάχτυλα ιερέων, ο ποντίφικας κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες για τον κορονοϊό που έχουν ορίσει οι αρχές και οι ειδικοί στον τομέα της υγείας.