Αυξημένοι είναι τα τελευταία 24ωρα οι θάνατοι στη Θεσσαλονίκη μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και ως εκ τούτου και των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία.

Ο κ. Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στις έρευνες που πραγματοποιεί το ΑΠΘ σχετικά με τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του κορωνοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για αυξητική τάση.

Αναφέρθηκε στα στοιχεία που βλέπαμε κάθε 15 ημέρες τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα στις μετρήσεις που έγιναν στις 12, στις 21 και στις 27 Οκτωβρίου είναι συμβατά με την επιδημιολογική εικόνα της πόλης.

Ανοδική τάση

«Έχουμε έκτοτε δύο μετρήσεις, θέλω να πιστεύω ότι τα αποτελέσματα της Παρασκευής ή της επόμενης βδομάδας θα δείξουν τον τόνο. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι έχουμε ανοδική τάση, όχι όμως το 500% από τις 12 στις 21 κι άλλο 500% που είχαμε στις συγκεντρώσεις», ανέφερε ο Πρύτανης.

Σημείωσε δε ότι τα αποτελέσματα της προσεχούς εβδομάδας είναι αυτά που θα δείξουν το αποτέλεσμα του lockdown στην συμπρωτεύουσα και υπογράμμισε την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων.