Η χθεσινή ήταν μια μέρα χωρίς επισκέπτες μπροστά από το εκδοτήριο της Νότιας Κλιτύος στην Ακρόπολη. Τουλάχιστον για όση ώρα διήρκεσε η δική μας αυτοψία, με αφορμή τη διαμόρφωση των νέων διαδρομών στον Ιερό Βράχο, τις αντιδράσεις στα social media και την ξεκάθαρη τοποθέτηση του καθ' ύλην αρμόδιου ακαδημαϊκού Μανόλη Κορρέ.

Η περισχοίνιση που περιορίζει την πρόσβαση λόγω των εργασιών, οι πλαστικοί κώνοι και οι δίχρωμες κορδέλες που απαγορεύουν την είσοδο έχουν ενισχύσει την εικόνα εργοταξίου, που έτσι κι αλλιώς έχει η Ακρόπολη σε διαφορετικές περιόδους, ανάλογα με τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Από τη βορειοανατολική πλευρά του Ερεχθείου μπορέσαμε να δούμε τους οξυγονοκολλητές να δουλεύουν για την εγκατάσταση του αναβατορίου που προορίζεται για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. «Επρεπε να γίνει αυτό το έργο, διότι οι επισκέπτες γλιστρούσαν» μας λέει μια συμβασιούχος φύλακας του χώρου και μας δείχνει ένα σημείο από την υφιστάμενη, ηλικίας 44 ετών, διάστρωση στη βόρεια πλευρά του Παρθενώνα που είναι υπό διάλυση. «Απλώς δεν περιμέναμε να είναι τόσο μεγάλη η παρέμβαση μπροστά στα Προπύλαια», συνεχίζει.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Τετάρτη

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από