«Η κυβέρνηση έχει αποκλειστική ευθύνη για το ότι η χώρα βρέθηκε απροετοίμαστη μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM»

Πεταμένα λεφτά

«Η φράση που είχε πει ο κ. Πέτσας στις 25 Σεπτεμβρίου ότι ‘αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια’ -αυτός ο τρομακτικός συνδυασμός λέξεων που βάζει στην ίδια πρόταση τις ΜΕΘ με τη φράση ‘πεταμένα λεφτά’- ήταν η λογική που μας οδήγησε σε αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες», υπογράμμισε, εξηγώντας ότι «σήμερα ακυρώνονται πλέον προγραμματισμένα χειρουργεία γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει φτάσει στα όριά του».

«Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα που –εν μέσω πανδημίας- δεν έχει κάνει ούτε μία μόνιμη πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού» σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι «στο νοσοκομείο ‘Σωτηρία’, από τις 50 ΜΕΘ που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα, λειτουργούν μόνο οι 12 και αυτές με προσωπικό που έχει αποσπαστεί από άλλα δημόσια νοσοκομεία!».

Πόλεμος σημαίνει…

Σχολιάζοντας τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ‘είμαστε σε πόλεμο’ στο πεδίο της πανδημίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «όταν ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο, αυτό σημαίνει ότι προχωράς σε επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ και σίγουρα χωρίς να διπλασιάζεις την ημερήσια αποζημίωση προς τους ιδιώτες όπως κάνει η κυβέρνηση σήμερα».

«Σημαίνει επίσης», συνέχισε, «ότι συνταγογραφείς τα τεστ και δεν αφήνεις τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που ήρθαν σε επαφή με κάποιο κρούσμα στα σχολεία, να πληρώνουν το τεστ από την τσέπη τους».

«Σημαίνει ότι κάνεις μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και διασφαλίζεις την ουσιαστική εμπλοκή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας», πρόσθεσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Λουκέτα με μαθηματική ακρίβεια

Αναφερθείς στις αντιδράσεις που έρχονται από τον κλάδο της εστίασης εν όψει της εφαρμογής των νέων μέτρων, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στα λουκέτα».

«Προστασία της ζωής δε σημαίνει ότι απλά κλείνω την επιχείρησή σου και το πώς θα επιβιώσεις από εκεί και πέρα είναι ζήτημα ‘ατομικής ευθύνης’», σημείωσε και επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από την αρχή αυτής της κρίσης μίλησε για την ανάγκη στήριξης της εργασίας και όχι της ανεργίας, στήριξη συνολικά του εργατικού κόστους, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η επιβίωση εργαζομένων και επιχειρήσεων».

Εκτεθειμένος ο Χρυσοχοΐδης

Τέλος, όσον αφορά το χθεσινό περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας στο Γαλάτσι και τις πληροφορίες για ξυλοδαρμό ακόμα και ενός 5χρονου παιδιού από τα ΜΑΤ, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι πολλαπλά εκτεθειμένος γιατί τέτοια φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας εμφανίζονται διαρκώς».

«Το χθεσινό συμβάν έχει μάλιστα έναν ιδιαίτερο συμβολισμό», πρόσθεσε, «γιατί συνέβη μετά από μια αντιφασιστική συγκέντρωση, τη στιγμή που με ευθύνη του κ. Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης, ο υπαρχηγός των νεοναζί Παππάς είναι ελεύθερος».

«Περιστατικά σαν αυτό στο Γαλάτσι δείχνουν ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε με το φασισμό, γιατί υπάρχουν όψεις της άκρας δεξιάς στο εσωτερικό της αστυνομίας και των κρατικών μηχανισμών», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.