Οι δύο ανήλικοι μαθητές Άρης και Κλαίρη που έχασαν τη ζωή τους στη Σάμο από τον φονικό σεισμό κηδεύτηκαν την Κυριακή βυθίζοντας σε θλίψη το νησί.

Ο κ. Αλέξης Κομνηνός, ο πατέρας του αδικοχαμένου Άρη, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα τραγικά γεγονότα που στοίχισαν τη ζωή του γιού του.

«Τι να πω. Τραγικές οι στιγμές που ζήσαμε. Δεν θέλω να αναφερθώ παραπάνω στο χαμό των παιδιών» υπογράμμισε.

«Ξεκίνησα έναν αγώνα για την κατεδάφιση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Αυτή η μάστιγα πρέπει να σταματήσει. Χάθηκαν τσάμπα δύο ανθρώπινες ζωές για πέντε δευτερόλεπτα. Γιατί κάποιοι παράτησαν το σπίτι τους και δεν το έλεγξαν, γιατί κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους» τόνισε με νόημα.

Το χρονικό του τραγικού γεγονότος

Όπως εξήγησε ο κ. Κομνηνός, εάν ο σεισμός είχε διάρκεια 20-25 δευτερόλεπτα «το κτίριο έπεσε στα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα. Δεν τους δόθηκε το δικαίωμα να αντιδράσουν. Περνούσαν τα παιδιά την ώρα του σεισμού και το μέρος του κτιρίου έπεσε. Θα μπορούσαν να υπήρχαν περισσότερα παιδιά νεκρά, κάτι που απεύχομαι. Από εκεί περνάνε καθημερινά 400 παιδιά για να πάνε στο σχολείο».

«Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο. Όμως καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Ήταν δύο φίλοι. Θέλω να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Κομνηνό, ο πρωθυπουργός του υποσχέθηκε, ότι «στη μνήμη των παιδιών, πρέπει να λάβει τέλος η μάστιγα των εγκαταλελειμμένων κτιρίων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από