Στην φωτογραφία που ανέβηκε φαίνεται ο πρύτανης περικυκλωμένος από αναρχικούς, έχοντας ταμπέλα στο λαιμό του που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Οι καταληψίες των πανεπιστημίων, εισέβαλαν, συγκεκριμένα, το πρωί της περασμενης Πέμπτης στο γραφείο του Δημήτρη Μπουραντώνη.

Στην ανακοίνωση, έγραψαν, ότι «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

Όπως παραδέχθηκαν οι ίδιοι οι καταληψίες, στοχοποίησαν τον συγκεκριμένο πρύτανη, γιατί «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ»(!) καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων».

«Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων» συμπλήρωσαν.

Τα γεγονότα καταδίκασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κάνοντας λόγο ότι ο τραμπουκισμός και ο φασισμός δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.

«Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

«Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες. Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν. Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει» συμπλήρωσε.

https://www.megatv.com/2020/10/31/asoee-soreia-antidraseon-gia-ton-propilakismo-tou-prytani/?pubid=2020150954