Εικόνες άνευ προηγουμένου εκτυλίχθηκαν το Παρίσι λίγες ώρες πριν τεθεί σε εφαρμογή το εθνικό lockdown.

Οι Γάλλοι φαίνεται πως μετά την ανακοίνωση για το δεύτερο «κλείσιμο» έσπευσαν να αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ  ενώ το βράδυ της Πέμπτης καταγράφηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο τόσο στο Παρίσι, όσο και σε άλλες πόλεις.

Στην πρωτεύουσα προκλήθηκε μποτιλιάρισμα που παρόμοιο του οι παρισιάνοι δεν είχαν ξαναδεί, με κίνηση 706 χιλιομέτρων στους δρόμους. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 525 χιλιόμετρα και είχε καταγραφεί το ίδιο διάστημα το 2019- στο τέλος της αργίας για τη γιορτή των Αγίων Πάντων στη Γαλλία- σύμφωνα με τη Le Parisien.

Κάποιοι έφυγαν για τα εξοχικά τους για να περάσουν εκεί το lockdown. Πέρα από την κίνηση στους δρόμους, οι πολίτες γέμισαν καρότσια στα σούπερ μάρκετ, ενώ άλλοι έκαναν ουρές έξω από τα κομμωτήρια, για να προετοιμαστούν για τον νέο εγκλεισμό.

Lockdown για ένα μήνα

Το lockdown 4 εβδομάδων στη Γαλλία τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ωθώντας όσους μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, ή που δεν έχουν παιδιά, να φύγουν από το Παρίσι για να το περάσουν στην ύπαιθρο – ενώ εκείνους που βρίσκονται ήδη σε διακοπές να επιστρέψουν μαζικά, σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο.

Η Γαλλία χθες ανακοίνωσε 47.637 νέα κρούσματα κοροναϊού και 250 θανάτους. Με βάση τα μέτρα του νέου lockdown, οι Γάλλοι θα επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν τα απαραίτητα, για ιατρικούς λόγους ή για να πάνε στη δουλειά τους. Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά, αλλά η τηλεκπαίδευση θα επιστρέψει στα πανεπιστήμια και η τηλεργασία θα επεκταθεί στο μέγιστο, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι δυνατόν.

Μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια κλείνουν, ενώ ρολά κατεβάζουν και τα καταστήματα πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων, συνεργείων αυτοκινήτων, καθαριστηρίων και καταστημάτων οπτικών. Η έξοδος από το σπίτι θα επιτρέπεται μόνο με ειδικό έγγραφο. Τα ξενοδοχεία θα μείνουν ανοιχτά, αλλά με περιορισμούς στον αριθμό των πελατών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από