Η συμμετοχή εκ των προτέρων ή επιστολικά στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ήδη ξεπέρασε εκείνη που καταγραφόταν τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 2016, σύμφωνα με τα δεδομένα του US Elections Project.

Περισσότεροι από το 2016

Εννέα ημέρες προτού γίνει η ψηφοφορία, αυτό το κέντρο μελετών του πανεπιστημίου της Φλόριντας ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες Κυριακή είχαν ήδη ψηφίσει 59 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Το 2016, είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία εκ των προτέρων, διά ζώσης ή επιστολικά, 57 εκατομμύρια Αμερικανοί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της US Election Assistance Commission.

Ανήσυχοι εξαιτίας της επιμονής της πανδημίας του κοροναϊού ή κινητοποιημένοι από τα διακυβεύματα της σύγκρουσης του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον δημοκρατικό πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, οι Αμερικανοί έσπευσαν να ψηφίσουν εκ των προτέρων κατά δεκάδες εκατομμύρια.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι

Ως τώρα οι Δημοκρατικοί, που ενεθάρρυναν πολύ φέτος την ψηφοφορία εκ των προτέρων, βρίσκονται μπροστά, αλλά μένει να φανεί το κατά πόσον αυτό προοιωνίζεται το τελικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά τους, ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι ερίζουν ότι η συμμετοχή στην ψηφοφορία επιστολικά εγείρει κίνδυνο νοθείας και ότι περιμένουν πως πολλοί Ρεπουμπλικάνοι θα πάνε να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών.