Μια ανάσα πριν από το lockdown είναι οι Σέρρες μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορoναϊού. Μετά το μπαράζ κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίες, η νέα εστία εμφανίστηκε σε γηροκομείο που έχει 100 τροφίμους. Συνολικά 13 άτομα είναι θετικά, 7 ηλικιωμένοι και 6 άτομα από το προσωπικό. 4 μεταφέρθηκαν αρχικά στο ΑΧΕΠΑ και ακολουθούν και οι υπόλοιποι.

Ανήσυχοι είναι οι συγγενείς των γερόντων, που περιμένουν με αγωνία τα υπόλοιπα τεστ. Πολλοί Σερραίοι ρίχνουν το φταίξιμο στους νέους από γειτονικούς νομούς που πήγαιναν στις Σέρρες, όσο ακόμη δεν υπήρχαν μέτρα, για να διασκεδάσουν.

«Βουλιάζει» η πλατεία των Σερρών από πολίτες που σπεύδουν να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό

Την ίδια άποψη συμμερίζονται και πολλοί Σερραίοι που σπεύδουν να κάνουν τεστ.

Λίγο πιο μακριά παίζοντας… μπάλα, στην αυλή του σπιτιού του στο Νέο Πετρίτσι Σερρών, βρίκεται ο ποδοσφαιριστής και επιχειρηματίας Γιάννης Σπανίδης. Βρέθηκε θετικός στον ιό την περασμένη Δευτέρα.

«Δεν το είχα καθόλου στο μυαλό μου ότι θα έχω κοροναϊό. Αποφάσισε να κλείσω το μαγαζί για λόγους υγιεινής».

Ο ίδιος ενημέρωσε τους γνωστούς του μέσω των κοινωνικών δικτύων και πήρε την απόφαση να κλείσει τα καταστήματα εστίασης που διατηρεί.

Η κίνηση στις Σέρρες είναι έτσι και αλλιώς μειωμένη υπό τον φόβο του κοροναϊού με τους Σερραίους να λένε πως πληρώνουν το τίμημα της χαλάρωσης.

Ο Δήμος παράλληλα ανακοίνωσε την προμήθεια 6.500 υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων, ενώ η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα παραμείνει στις Σέρρες όλη την εβδομάδα.

13 κρούσματα σε γηροκομείο, 7 στο ΑΧΕΠΑ

Τα… δόντια του δείχνει ο κοροναϊός, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένει στα ύψη. Ήδη, η πανδημία είναι σε οριακό σημείο, με κάποιες περιοχές να έχουν «φορτώσει» επικίνδυνα από κρούσματα.

Ειδικά οι Σέρρες είναι μια περιοχή που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις Αρχές, καθώς συγκεντρώνουν πάνω από 200 ενεργά κρούσματα.

Ο Κώστας Καραμούτσος, διευθυντής Κωστοπούλειου Στέγης μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την εστία κορωνοϊού στο γηροκομείο.

«Επειδή βρισκόμαστε σε πλήρη αποκλεισμό από τον Μάρτιο δεν έχουμε επισκεπτήριο, συναλλαγές με το κοινό, οι προμηθευτές προμηθεύουν τη δομή εξωτερικά με ενδεδειγμένο τρόπο, παρόλα αυτά υπήρχε έκρηξη του κοροναϊού στην πόλη των Σερρών, σε εμάς διαπιστώθηκε πρόβλημα την Παρασκευή. Από άτομο του προσωπικού μπήκε ο ιός στη δομή.

Και τα έξι άτομα παραμένουν ασυμπτωματικά. Το προσωπικό φορά μάσκα και γάντια. Ο έλεγχος θα συνεχιστεί.», ανέφερε.