«Είμαστε εδώ όχι για να ανακοινώσουμε κάποιο lockdown, αλλά να δούμε πως θα δουλέψουμε τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, ώστε να έρθουν μην νέα», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μετά το πέρας της έκτακτης σύσκεψης στις Σέρρες, οι οποίες παρουσιάζουν μία εκθετική αύξηση κρουσμάτων και νοσηλευομένων την τελευταία εβδομάδα.

Ο υφυπουργός ανέφερε πως στην περιοχή υπάρχουν 239 ενεργά κρούσματα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία αυτών βρίσκεται στον δήμο.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν στη μάχη που δίνουν όλοι κατά του κοροναϊού, ενώ ευχαρίστησε τον δήμαρχο Σερρών και στον αντιπεριφερειάρχη για τα αντανακλαστικά τους.

Χαρδαλιάς: Πάνω από τα 200 τα ενεργά κρούσματα στις Σέρρες- Έκκληση στους νέους για τα μέτρα

«Η βόρεια Ελλάδα δέχεται επιδημιολογική επίθεση. Δεν τίθεται θέμα να κλείσουν τα σχολεία. Στις Σέρρες δεν έχουμε ιδιαίτερο ζήτημα με τις σχολικές μονάδες. Υπάρχουν clusters που σχετίζονται με την αθλητική δραστηριότητα τα οποία θα εκτιμηθούν στον κάθε δήμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς προσθέτοντας πως στο επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι έλεγχοι.

Τέλος ο υφυπουργός επισήμανε πως η έξαρση της επιδημίας στις Σέρρες σχετίζεται και με την διασκέδαση, ενώ τόνισε πως τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και πως όλοι πρέπει να εφαρμόσουν τα μέτρα.

Αρκουμανέας: Καλούμε όλους τους κατοίκους των Σερρών να κάνουν το τεστ

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας επισήμανε πως στόχος των αρμόδιων είναι να βοηθήσουν την περιοχή ώστε να μην μπει στο επίπεδο 4.

«Στη χώρα αυτή τη στιγμή γίνονται 25.000 τεστ την ημέρα. Ο σκοπός είναι να βρίσκουμε θετικούς και να τους απομονώνουμε για να σταματήσουμε τη διασπορά», ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας καλώντας όλους τους κατοίκους των Σερρών να περάσουν από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και να κάνουν το τεστ.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε πως η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 29 ετών στις Σέρρες, ωστόσο τις τελευταίες μέρες υπάρχει μία πολύ μεγάλη πίεση και στο νοσοκομείο.

Τζιτζικώστας: Είναι στο χέρι μας να τελειώσουμε αυτόν τον εφιάλτη

«Μέσα σε μία εβδομάδα υπάρχει μία τεράστια αύξηση κρουσμάτων στις Σέρρες. Από την πίεση στο νοσοκομείο είναι αντιληπτό πως οι νέοι κολλάνε τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Επίσης τα στοιχεία μας λένε πως υπάρχει μία συσχέτιση της πορείας του κοροναϊού μεταξύ των Σερρών και της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος από την πλευρά ο Απόστολος Τζιτζικώστας επανέλαβε πως οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν σε όλη την ενότητα Σερρών.

«Είναι στο χέρι μας να τελειώσουμε και στις Σέρρες αυτό τον εφιάλτη», ανέφερε ο ίδιος.