Προερχόταν από δύο σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Champions League. O Ζιντάν έμοιαζε να είναι με την πλάτη στο τοίχο ενώ οι στοιχηματικές έδιναν φαβορί την Μπαρτσελόνα. Η Ρεάλ όμως είναι εδώ και το απέδειξε την κατάλληλη στιγμή.

Στο πρώτο Clasico της σεζόν οι Μαδριλένοι παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί στο Καμπ Νου, περιόρισαν τον Μέσι και τα περισσότερα ατού των Καταλανών, φτάνοντας τελικά στη μεγάλη νίκη με 3-1, την πρώτη τους σε επίπεδο La Liga από τον Απρίλη του 2016. Έγραψε ιστορία ο Φατί με το γκολ που πέτυχε αλλά δεν το χάρηκε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις κατάλληλες προϋποθέσεις αν και σε ένα παράξενο σκηνικό λόγω της απουσίας του κόσμου από τις κερκίδες. Μόλις στο 5′ η Ρεάλ μπήκε μπροστά στο σκορ όταν από την εξαιρετική κάθετη του Μπενζεμά, ο Βαλβέρδε έφυγε απέναντι από τον Νέτο και πλάσαρε άψογα για το 0-1. Η χαρά για τους φιλοξενούμενους δεν κράτησε πολύ όμως. Τρία λεπτά μετά ο Φατί σκόραρε από κοντά ύστερα από γύρισμα του Αλμπα κι έγινε έτσι ο νεότερος σκόρερ σε Clasico.

Στο 24′ ο Μέσι έχασε τεράστια ευκαιρία όταν αφού άδειασε τον Ράμος, είδε τον Κουρτουά να του λέει «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο στο πλασέ που επιχείρησε. Μάλιστα στην κόντρα λίγο έλειψε να δεχθεί γκολ η Μπαρτσελόνα αλλά ο Νέτο απέκρουσε το σουτ του Μπενζεμά. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για την Μπαρτσελόνα. Αρχικά, στο 52′ ο Φατί με διαγώνιο σουτ έστειλε λίγο άουτ την μπάλα και δύο λεπτά μετά από δική του ασίστ, ο πολύ κακός Κουτίνιο αστόχησε μόνος σε κεφαλιά. Η φάση που άλλαξε το ματς ήρθε στο 60′. Σε εκτέλεση φάουλ από τον Κρόος, ο Λενγκλέ τράβηξε τη φανέλα του Ράμος και αφού ο διαιτητής συμβουλεύτηκε και το VAR, υπέδειξε πέναλτι.

Ο Ράμος το εκτέλεσε και έκανε το 2-1 για τη Ρεάλ. Πλέον η ομάδα του Ζιντάν είχε την ψυχολογία, ο Κούμαν δεν έκανε αλλαγές και φαινόταν πως αν κάποιος πετύχαινε γκολ, αυτή μάλλον θα ήταν η Ρεάλ. Στο 70′ είχε μια καλή ευκαιρία η Μπαρτσελόνα με τον Κουτίνιο να σουτάρει από το πέναλτι αλλά να σημαδεύει το πόδι του Ράμος και δώδεκα λεπτά μετά ο Κούμαν έκανε τρεις αλλαγές μαζί με τους Ντεμπελέ, Γκριεζμάν και Τρινκάο να περνούν στο ματς.

Όλη η Μπαρτσελόνα ήταν στην επίθεση και τις φάσεις τις έκανε στην κόντρα η Ρεάλ. Στο 86′ ο Νέτο είπε δύο φορές «όχι» από κοντά στον Κρόος, ένα λεπτό μετά έβγαλε και νέο σουτ του Ράμος από κοντά αλλά στο 90′ έκανε λάθος. Εχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Μόντριτς την πήρε κι αφού έκανε μερικές προσποιήσεις, τελείωσε με το εξωτερικό για το 3-1 δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη νίκη της ομάδας του.

Μπαρτσελόνα: Νέτο, Ντεστ, Άλμπα (87’ Μπρέθγουεϊτ), Λενγκλέ, Πικέ, Ντε Γιονγκ, Μπούσκετς (82’ Τρινκάο), Πέδρι (82’ Γκριεζμάν), Κοουτίνιο, Φάτι (82’ Ντεμπελέ), Μέσι

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Νάτσο (42’ Λούκας Βάσκεθ), Βαράν, Ράμος, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Βαλβέρδε (69’ Μόντριτς), Ασένσιο (82’ Ροδρίγο), Μπενζεμά, Βινίσιους