Περισσότερα από 2.000 παιδιά που ζουν στον ακριτικό Έβρο στηρίζει με τις δράσεις της η οργάνωση «Μαζί για το Παιδί» .

Δημιουργώντας ένα θερμοκήπιο για την καλλιέργεια λαχανικών και αρωματικών φυτών στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων της Ορεστιάδας, όπου φοιτούν 58 μαθητές, η οργάνωση στοχεύει  στο να μυήσει από νωρίς τα παιδιά στον τομέα της γεωργίας ώστε να «δεθούν» με τον τόπο τους και να μην χρειαστεί να τον εγκαταλείψουν- τουλάχιστον χωρίς την δική τους θέληση. Τα Ρίζια είναι ένας οικισμός με 1.200 κατοίκους που βρίσκεται μόλις πέντε χιλιόμετρα μακριά από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Παράλληλα, η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε ένα μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό  Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που εξυπηρετεί τις ανάγκες 600.000 κατοίκων από πέντε νομούς της περιοχής, ανακατασκεύασε πλήρως δύο γήπεδα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου και ένα γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δικαίων, που αποτελούν το βορειότερο σημείο της Ελλάδας.

Τέλος, καλύφθηκαν οι ανάγκες 13 σχολείων στον Έβρο σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό- όπως διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοπροβολείς- σε αθλητικά είδη, σε βιβλία, σε έπιπλα επιτραπέζιων παιχνιδιών και σε παιχνίδια κήπου.