Εικόνες βιβλικής καταστροφής, έρχονται από την Κρήτη, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας. Άνθρωποι κινδύνεψαν. Δρόμοι, σπίτια, εκκλησίες πλημμύρισαν και περιουσίες καταστράφηκαν.

Ηράκλειο και Χανιά δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες.

Τα νερά της βροχής ήταν τόσο πυκνά, ώστε ο κόμβος του Κλαδισού στα Χανιά πλημμύρισε, ενώ σε πολλά σημεία της πόλης των Χανίων οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση οχημάτων και πεζών.

Φωτογραφία: zarpanews.gr

Στα Χανιά, οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκαν 42 κλήσεις και πραγματοποίησαν 16 αντλήσεις υδάτων σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους, 3 κοπές δέντρων ενώ στην περιοχή της Σούδας απεγκλώβισαν έξι άτομα από ΙΧ αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε λόγω της υψηλής στάθμης νερού.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση με τα περισσότερα να αφορούν την περιοχή του Αποκόρωνα, καθώς χωρίς ρεύμα έμειναν οι Βρύσσες, ο Βάμος, ο Τζιτζιφές, ο Φρες, οι ‘Αγιοι Πάντες, τα Πεμόνια, οι Μαχαιροί, Σαμωνάς, καθώς και οικισμοί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Λόγω διακοπής του ρεύματος στην περιοχή του Ακρωτηρίου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, τέθηκε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο του Οργανισμού στον Βλητέ.

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ενώ στις 10 το πρωί στην έδρα της Αντιπεριφέρειας θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τον σχεδιασμό της αντιπλημμυρικής προστασίας, ενόψει του χειμώνα.

Βιβλική καταστροφή στον Καρτερό

Εικόνες βιβλικής καταστροφής, έρχονται την ίδια ώρα από το Καρτερό στο Ηράκλειο. Στην περιοχή αυτή στην οποία κινδύνευσαν άνθρωποι και περιουσίες θάφτηκαν στη λάσπη, οι καταστροφές είναι ολοκληρωτικές.

Τόσο τα βίντεο όσο και οι εικόνες, από τη σελίδα «Πυροσβέστες Νομού Ηρακλείου, κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα.

Οι εικόνες θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, από την κακοκαιρία που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε τη δική της μάχη για να βοηθήσει ανθρώπους που κινδύνευσαν. Μάλιστα εγκλωβίστηκαν οκτώ οδηγοί οι οποίοι τελικά κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και είναι όλοι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με το cretapost, ενώ δεν έλειψαν και τα τροχαία από οδηγούς που έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων τους.

Η ένταση του νερού, προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στο οδόστρωμα αλλά και σε πολλά αυτοκίνητα, σπίτια αλλά και περιουσίες.

Κινηματογραφική διάσωση

Συγκλονιστικό είναι εξάλλου  το βίντεο, με πρωταγωνίστρια μία γυναίκα που έζησε εφιαλτικές στιγμές κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας στο Ηράκλειο.

Η άτυχη γυναίκα κινούνταν με το αυτοκίνητό της στην περιοχή του Καρτερού την ώρα που «άνοιξαν» οι ουρανοί. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι δρόμοι πλημμύρισαν ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν το όχημά της.

Εκείνη, ευτυχώς πρόλαβε να βγει έξω, ωστόσο για να μην την παρασύρει το ρέμα ανέβηκε στο στύλο της ΔΕΗ. Δείτε το βίντεο:

Θάφτηκε στη λάσπη το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη στον Καρτερό

Αποκαρδιωτικές είναι στο μεταξύ οι εικόνες από το εσωτερικό του ναού του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και του Αγίου Νίκωνος στον Καρτερό.

Τα ορμητικά νερά εισέβαλλαν ακόμα και στον σπηλαιώδη ναό που βρίσκεται απέναντι από την παραλία Φλορίδα.

Οι εικόνες του cretapost από τον περίβολο αλλά και το εσωτερικό τμήμα του εμβληματικού ναού είναι αποκαλυπτικές.

Οι λάσπες μπήκαν μέσα στο ναό ενώ τα νερά έριξαν διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα, προκαλώντας αρκετές φθορές.

Το ευτύχημα είναι πως δεν προκλήθηκε καμία ζημιά στις εξαιρετικές τοιχογραφίες που βρίσκονται στους τοίχους του σπηλαίου.

Πρωτόγνωρες εικόνες και στα Μάλια

Πρωτόγνωρες ήταν οι εικόνες και από τα Μάλια, όπου το χαλάζι έφτασε στο μισό μέτρο, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου Ηρακλείου, το οποίο χθες, ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του.

Το MEGA  βρέθηκε σε ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο της Κρήτης.