Για το «αλαλούμ» που προέκυψε με την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, μίλησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, τις τελευταίες μέρες υπήρχε μια πολύ σοβαρή πρόταση για την πιλοτική αρχικά εφαρμογή της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, η οποία είχε σοβαρές ασφαλιστικές δικλείδες και τύγχανε της αποδοχής των έμπειρων επιδημιολόγων της κυβέρνησης.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος, τα δεδομένα των τελευταίων ωρών και η επιθετική έξαρση της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη τις προηγούμενες ημέρες, σε συνδυασμό με τη ροή των αποτελεσμάτων και την εκθετική αύξηση της πανδημίας, οδήγησαν στον πρωθυπουργό στην ανάκληση της απόφασης για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.
Προφανώς δεν είναι η σωστή στιγμή για να επιστρέψουν οι οπαδοί στα γήπεδα εξήγησε. «Αυτό θα έδινε το λάθος μήνυμα στην κοινωνία, καθώς είναι ώρα απόλυτου συναγερμού» συμπλήρωσε.
Δείτε το βίντεο

- Μουντιάλ 2026: Η Ισπανία κυριαρχεί στην κατοχή μπάλας, η Αγγλία… πλήρωσε την επιλογή της στον ημιτελικό
- Πάνω από 6.900 μετανάστες μετεγκαταστάθηκαν εθελοντικά από χώρες της ΕΕ – Ανάμεσά τους και η Ελλάδα
- Ισπανία: Φλέγεται ακόμα η Σαραγόσα, στάχτη πάνω από 120.000 στρέμματα – Σηκώθηκαν από 30 εναέρια μέσα







