«Την πόρτα τους» άνοιξαν 50  νέες ειδικές κλίνες στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» οι οποίες θα διατίθενται αποκλειστικά για περιστατικά Covid-19, όσο η χώρα μας «μάχεται» με τον κοροναϊό.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στη μάχη που δίνουμε με αυτή την πανδημία το οποίο ολοκληρώνεται λίγο πριν τους κρίσιμους μήνες του χειμώνα.

Εικόνες από την νέα ΜΕΘ Covid-19 στο Σωτηρία

Οι εργασίες κατασκευής της μεγαλύτερης σε μέγεθος μονάδας ΜΕΘ σε νοσοκομείο στην χώρα μας, στο «Σωτηρία», δυναμικότητας 50 κλινών, έγιναν σε χρόνο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα το έργο έγινε με εντατικούς ρυθμούς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Το έργο αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και την υλοποίησή του είχε αναλάβει η κρατική κατασκευαστική εταιρεία ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ).

Στα εγκαίνια ο Μητσοτάκης – Δέσμευση να αυξηθούν οι κλίνες

Υπενθυμίζεται πως στα εγκαίνια των 50 κλινών ΜΕΘ στο Σωτηρία βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το «παρών» έδωσαν ακόμη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του από το νοσοκομείο τόνισε ότι «αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ», ενώ δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ενισχυθούν και άλλα νοσοκομεία με περισσότερες κλίνες.

Όσον αφορά την πορεία του κοροναϊού, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι. Γνωρίζουμε πως αν δεν προσέξουμε το σύστημα θα δεχτεί πιέσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης πως σε πρώτη φάση οι κλίνες θα διατίθενται για περιστατικά σχετιζόμενα με Covid-19, ενώ όταν τελειώσουμε με τον κοροναϊό οι κλίνες θα δοθούν κανονικά στο ΕΣΥ.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όπου χρειαστεί, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους «για τη μάχη που δίνει 24 ώρες το 24ωρο για να σώσουν ζωές».

Σημειώνεται πως από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας είχε τονίσει στις αρχές Οκτωβρίου πως «Στο τέλος του έτους θα έχουμε 1.200 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ με μόνιμο προσωπικό, με πενταετή εκπαίδευση και με όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται».