Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τον γυναικολόγο που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες ασθενείς του οι οποίες τον επισκέπτονταν στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Το πρωί της Πέμπτης, μια 32χρονη κατέθεσε ακόμη μια μήνυση σε βάρος του, τη 13η από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν μια 55χρονη κατήγγειλε πρώτη τη χυδαία συμπεριφορά του γιατρού.

Η 32χρονη είχε κλείσει ραντεβού στο ιατρείο του προκειμένου να την εξετάσει για μια κύστη. Ο διάλογος που προηγήθηκε της εξέτασης προκάλεσε τις πρώτες υποψίες.

Οι διάλογοι που ακολουθούν προκαλούν σοκ:

Θύμα γυναικολόγου: «Που να βγάλω τα ρούχα μου γιατρέ; Δεν βλέπω παραβάν»

Γιατρός: «Βγάλε τα εδώ στην ψύχρα χωρίς ποτό»

«Ενώ ήμουν γυμνή με τράβηξε από το χέρι, με αγκάλιασε σφιχτά και μου είπε ‘πάρε θέση μάχης’» λέει η 32χρονη.

Η γυναίκα αν και κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά κάθισε στο κρεβάτι εξέτασης γιατί οι πόνοι που ένιωθε ήταν αφόρητοι.

«Έκανα τα στραβά μάτια γιατί πονούσα πολύ και έκατσα στο κρεβάτι εξέτασης. Παρόλο που η κύστη ήταν εξωτερική, εκείνος ήθελε να με εξετάσει με το χέρι εσωτερικά, χωρίς να βάλει γάντια, κάτι που δεν έχω ξαναδεί ποτέ σε άλλο γιατρό. Έβαλε το χέρι του και έκανε απρεπείς κινήσεις και άρχισε να με φιλάει στους μηρούς. Του είπα να τελειώνει με την εξέταση».

Η 32χρονη απευθύνθηκε σε άλλο γυναικολόγο, ωστόσο, μια επιπλοκή την έφερε στα επείγοντα του νοσοκομείου της Ρόδου όπου εφημέρευε ο καταγγελλόμενος γιατρός.

Παρενοχλούσε ακόμα και εγκύους

Μετά την πρώτη μήνυση η σιωπή έσπασε και αρκετές γυναίκες τόλμησαν να καταγγείλουν όσα πέρασαν στο εξεταστήριο του γυναικολόγου. Μια από αυτές, μιλά αποκλειστικά στην εκπομπή LIVE NEWS για τη χυδαία συμπεριφορά του γιατρού.

«Η εξέταση δεν ήταν εξέταση, ήταν κάτι άλλο…»

Η γυναίκα πήγε εκτάκτως στο νοσοκομείο της Ρόδου και αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή τις διαθέσεις του γιατρού που θα την εξέταζε. Οι προσωπικές ερωτήσεις που της έκανε την έβαλαν σε υποψίες.

«Ενδιαφερόταν να μάθει πολλά, πιστεύω ότι το έκανε αυτό για να δει με τι άτομο έχει να κάνει για να κάνει την ανάλογη πράξη» λέει.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο γιατρός προχώρησε και πέρα από τα λόγια, όπως λέει…

«Είχε περίεργη κίνηση, χρησιμοποιούσε εκτός από τα μηχανήματα κι άλλα μέρη του σώματός του» συμπληρώνει.

Ανάμεσα στα θύματα του γυναικολόγου βρίσκονται και δυο έγκυες γυναίκες. Η κατάθεση της μιας, που φέρνει στο «φως» το Livenews, προκαλεί σοκ…

«Κάποια στιγμή νιώθω πως το γόνατό μου βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια του και ακούμπησε πάνω μου το γεννητικό του όργανο. Ήταν σαν να προσπαθούσε να φτιάξει ερωτική διάθεση και να αυτοϊκανοποιηθεί» τονίζει και προκαλεί σοκ.

Η 33χρονη αν και κατάλαβε τις προθέσεις του γιατρού δεν έφυγε καθώς δεν είχε χρήματα να πάει σε ιδιωτικό ιατρείο. Όπως καταγγέλλει, ο γιατρός εκμεταλλεύτηκε και αυτή την αδυναμία της.

«Σηκώνεται από το γραφείο του και μου λέει: Μην κλαις βρε, έλα να σε κάνω μια αγκαλιά» συνεχίζει την αφήγηση των όσων έζησε εκείνη τη μέρα.

«Σηκώνομαι και καθώς περνάει τα χέρια του κάτω από τη μέση μου, μου πιάνει με τις δύο παλάμες του τα οπίσθιά μου και με πιέζει πάνω του φιλώντας με ταυτόχρονα στον λαιμό και ένιωθα το μόριο του σε πλήρη στύση πάνω μου. Τον σπρώχνω με όλη μου τη δύναμη και άρχισα να φωνάζω: είσαι πολύ ανώμαλος…».

Όπως λέει η 33χρονη στην κατάθεσή της, οι φίλες της γνώριζαν για τη συμπεριφορά του γυναικολόγου αλλά δεν τολμούσαν να μιλήσουν. Οι μηνύσεις, ωστόσο, άνοιξαν τα στόματα και δεν αποκλείεται νέες καταγγελίες να έρθουν στην επιφάνεια τις επόμενες ημέρες.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία

Η δημοσιογράφος κυρία Μαίρη Φώτη από τη «Δημοκρατική της Ρόδου», μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση που όπως ανέφερε έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με την κυρία Φώτη όταν δημοσιοποιήθηκε η πρώτη καταγγελία όλοι κατάλαβαν ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι μεγάλο».

«Άρχισαν να χτυπούν τα τηλέφωνα, να γίνονται καταγγελίες και όλα συνέκλιναν στο ίδιο όνομα», ανέφερε.

«Έχουμε ήδη 13 μηνύσεις και με βάση τις πληροφορίες που έχουμε θα ακολουθήσουν κι άλλες», συμπλήρωσε.

«Εργάζεται σε νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, είναι καταξιωμένος γιατρός, με αρκετές ασθενείς. Υπάρχουν γυναίκες που έλεγαν ότι κάνει πολύ καλά τη δουλειά του κι η εξέλιξη αυτή έχει σοκάρει.

Αυτή την στιγμή δεν είναι στη θέση του, είναι σε άδεια και ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει ζητήσει από την εισαγγελεία της Ρόδου στοιχεία για το τι συμβαίνει, όμως η προκαταρτική είναι σε εξέλιξη και δεν έχουν ασκηθεί ακόμα διώξεις».