Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 28χρονος για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον.

Η νεαρή σύζυγος του 28χρονου συγκλονισμένη μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που περνάει τον τελευταίο χρόνο αλλά και για την προσπάθεια που κάνει να προστατεύσει τα δύο παιδιά τους.

«Δεν περίμενα ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο, να φτάσει σε αυτό το σημείο. Προσπαθώ να προφυλάξω τα παιδιά μου, θα είμαι δίπλα στα παιδιά μου τα οποία επικοινωνούν και θα συνεχίζουν να επικοινωνούν με τον πατέρα τους», τονίζει χαρακτηριστικά η σύζυγος του 28χρονου.

Η κοπέλα μιλώντας στο Star είπε πως κινείται δικαστικά για να πάρει την επιμέλεια των παιδιών, αλλά και για το γεγονός ότι αντιμετώπισε προβλήματα από την τοπική κοινωνία: «Κάποιες καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες, καθώς και περίεργα βλέμματα αλλά και σχόλια κυρίως απέναντι στα παιδιά μου».

Στις 7 ημέρες που μεσολάβησαν από τη δολοφονία ως τη σύλληψή του, η σύζυγος αναφέρει πως «ήταν όλα πολύ φυσιολογικά τότε, σαν να μην «τρέχει» τίποτα», δεν είχε καταλάβει τίποτα, καθώς εκείνος επιδείκνυε φυσιολογική συμπεριφορά, ήταν όπως κάθε μέρα. «Παίζαμε με τα παιδιά, δούλευε…» προσθέτει.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον

Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον 28χρονο για την ανθρωποκτονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον και 13 έτη για τον βιασμό της, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Το Δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της ύστερης καλής διαγωγής που ζήτησε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Σε ό,τι αφορά στις ποινές, ο εισαγγελέας πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 15 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και 1.000 ευρώ πρόστιμο για το πλημμέλημα της κατοχής μιας πτυσσόμενης ράβδου.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 13 έτη για τον βιασμό της Σούζαν Ίτον και για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ και φυλάκιση 4 μηνών.

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας

Νωρίτερα η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία αλλά και για τον βιασμό της Αμερικανίδας βιολόγου.

«Το θύμα εντοπίστηκε τυχαία από τον κατηγορούμενο, την ακολούθησε με το αυτοκίνητο του και την εμβόλισε με αυτό. Πέρασε ενώ ήταν ήδη στο οδόστρωμα και πάλι από πάνω της με το αμάξι. Προκλήθηκαν πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα, τα πλευρά και στο κεφάλι ενώ κόπηκε και το αυτί της.

Μετά την έβαλε στο αμάξι, στο πορτ μπαγκάζ, και την μετέφερε στο σημείο στη θέση Καλαμάκι. Ενώ ήταν εν ζωή ήρθε σε συνουσία κατά φύση και παρά φύση μαζί της μια φορά, έχοντας η παθούσα χάσει τις αισθήσεις της» ανέφερε η εισαγγελέας.

Ο Εισαγγελέας ανέφερε στη συνέχεια πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα στον λόφο πάνω από το παλαιό καταφύγιο – σπηλιά: «την έριξε ο κατηγορούμενος από ύψος 7 μέτρων. Το σώμα της σφηνώθηκε σε ένα σημείο και έτσι επήλθε ο θάνατος της από ασφυξία.

Στη συνέχεια το άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας, βρέθηκε από εθελοντές εξερευνητές. Το γεγονός ότι καθάρισε το αυτοκίνητο μετά το συμβάν αλλά και το δειγματοληπτικό υλικό από τις κάμερες, σε συνδυασμό με το γενετικό υλικό της θανούσης στο παπούτσι του κατηγορουμένου, το αίμα στην ομπρέλα με την οποία τυλίχτηκε το πτώμα αποδεικνύουν ότι εκείνος έκανε την πράξη».

Η αγόρευση του Εισαγγελέα κατέληξε ως εξής: «Είχε συνείδηση των πραττομένων καθώς την έβαλε στον χώρο των αποσκευών. Δε βρισκόταν σε διατάραξη συνείδησης όταν τελέσθηκε η πράξη. Ελαττωμένος καταλογισμός δεν υπάρχει και προτείνουμε την ενοχή του κατηγορουμένου για τα δυο κακουργήματα και το πλημμέλημα».