«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι πάντα έτοιμες να παρέχουν ασφάλεια στο ελληνικό λαό» υπογράμμισε από τη Λάρισα ο Κωνσταντίνος Φλώρος, την ώρα που μαίνεται η ένταση με υπαιτιότητα της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφτηκε τη Λάρισα, όπου βρέθηκε στην 1η Στρατιά, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

Σε δήλωση του, μίλησε για τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων τονίζοντας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν αυτό για το οποίο υπάρχουν, δηλαδή παράγουν ασφάλεια για το ελληνικό κράτος».

Παράλληλα, είπε ότι «υπάρχει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και διπλωματία, όλα αυτά στα οποία έχει αναφερθεί κατά κόρον η κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας», στέλνοντας το μήνυμα πως «οφείλουν όλοι οι Έλληνες να είναι ήσυχοι και όλα θα πάνε καλά».

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σημειώνεται πως οι επιτελείς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθούν κάθε κίνηση του Oruc Reis, αλλά και του τουρκικού στόλου. Γνώριζαν και γνωρίζουν, ανά πάσα ώρα πού βρίσκονται τα τουρκικά πλοία αλλά και τα τουρκικά υποβρύχια.

Ήξεραν φερ΄ειπείν ότι την Τετάρτη το μεσημέρι Oruc Reis είχε φθάσει 20 ν.μ. από το Καστελλόριζο, παρά το γεγονός ότι είχε κλειστό το σύστημα εντοπισμού του. Γνώριζαν επίσης ότι γύρω από το ερευνητικό πλοίο βρίσκονται έξι πολεμικά πλοία, τα οποία όμως παρακολουθείται η κάθε κίνησή τους από τις φρεγάτες, από τα υποβρύχια και από τα συστήματα εγκαίρου προειδοποίησης.

Ήξεραν τέλος τις συνεχείς προσπάθειες των τούρκων να εντοπίσουν ελληνικά υποβρύχια χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.