Παραμένοντας κρυμμένος μέσα στο λαγούμι του έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με δηλώσεις ο «Φύρερ» της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, λίγες ώρες αφού επιβλήθηκαν οι ποινές στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες.

Υπενθυμίζεται, ότι στον επικεφαλής της νεοναζιστικής συμμορίας επιβλήθηκε κάθειρξη 13 χρόνια και 6 μήνες. 

Άμεσα προέβη σε εξοργιστικές δηλώσεις καλώντας σε… αντίσταση τους Έλληνες, επιμένοντας ότι είναι υπερήφανος για τις ιδέες του.

«Η δίωξη μας ήταν πολιτική» αναφέρει σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, ο Μιχαλολιάκος, «ήταν μια δίωξη ιδεών».

«Μας καταδίκασαν γιατί αγωνιστήκαμε για πίστη, πατρίδα και ελευθερία», ενώ σημειώνει στο μήνυμά του, ότι «οι καταδικασθέντες εθνικιστές είναι οι πρώτοι πολιτικοί κρατούμενοι του 21ου αιώνα».

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των ποινών από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τόνισε μέσω δήλωσής του ότι «απεδείχθη περίτρανα αυτό που ισχυριζόμουν από την πρώτη στιγμή των διώξεων του 2013».

Παράλληλα ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επεσήμανε πως «αυτή η καταδίκη είναι δίωξη πολιτική και όχι ποινική και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επιβλήθηκαν βαριές ποινές στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής παρόλο που δεν καταδικάστηκε για την οποιαδήποτε πράξη. Καταδίκασαν τον εθνικισμό. Καταδίκασαν την Ιδέα και όχι εγκλήματα».

Ακόμη σημείωσε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν ήταν εγκληματική οργάνωση. Ήταν το Κίνημα της εθνικής αντίστασης ενάντια στην ξενοκρατία των μνημονίων και του ραγιαδισμού». «Η απόφαση του δικαστηρίου ορίζει σαν έγκλημα τον εθνικισμό. Οι Έλληνες πρέπει να αντισταθούν στην ποινικοποίηση του ιδεολογικού αγώνα των Ελλήνων για εθνική αξιοπρέπεια. Είμαι υπερήφανος γιατί διώκομαι για τις Ιδέες μου» κατέληξε.