Νέα μέτρα για την προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιμακούμενης υγειονομικής κρίσης του κοροναϊού θα εξαγγείλει τη Δευτέρα ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θεσπίζοντας τρία νέα επίπεδα συναγερμού ώστε να συντονιστεί καλύτερα η αντίδραση της κυβέρνησης κατά της COVID-19, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων.

Αφού δέχθηκε κριτική ότι εκπέμπει ένα μπερδεμένο μήνυμα στην κοινή γνώμη, καθώς οι αριθμοί των περιστατικών και των θανάτων από την COVID-19 αυξάνονται, ο Τζόνσον θα πάει και πάλι στο κοινοβούλιο, ζητώντας υποστήριξη για μια νέα προσέγγιση, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Η βόρεια Αγγλία έχει δεχτεί ένα σκληρό πλήγμα από μία νέα αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 που επέβαλαν την εφαρμογή τοπικών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, καθώς οι μαθητές και οι σπουδαστές επέστρεψαν στα σχολεία και στα πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Το Λίβερπουλ θα συμπεριληφθεί στο «τρίτο επίπεδο» 

Η πόλη του Λίβερπουλ θα συμπεριληφθεί στο «τρίτο επίπεδο» των πιο αυστηρών νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19, που αναμένεται να εξαγγελθούν στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των τοπικών αρχών της πόλης, έπειτα από συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση.

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων, αλλά και το κλείσιμο επιχειρήσεων στο Λίβερπουλ, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των τοπικών αρχών, συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου Στιβ Ρόδεραμ, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Παμπς και μπαρ, γραφεία στοιχημάτων, καζίνο, κέντρα παιχνιδιών για ενήλικες, αλλά και γυμναστήρια θα κλείσουν» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν επίσης ότι το πρόγραμμα για τη χορήγηση αδειών άνευ αποδοχών που εξαγγέλθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δεν ήταν αρκετό για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τη διακοπή της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

«Οι επιχειρήσεις στην περιοχή, ειδικότερα αυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας και της προσφοράς σχετικών υπηρεσιών, θα υποστούν καταστροφικές συνέπειες ή μακροπρόθεσμη καταστροφή ή θα κλείσουν» ανέφεραν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.