Μαθήματα Αιγυπτιολογίας  και ιερογλυφικών ξεκινούν σε λίγες ημέρες στην Αθήνα σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία του αιγυπτιακού πολιτισμού.

Μετά την μεγάλη επιτυχία των διαδικτυακών μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι, ο νέος κύκλος σεμιναρίων ξεκινά στα τέλη Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει 20 δίωρα μαθήματα με τη χρήση σύγχρονης διαδραστικής τεχνολογίας.

Την ευθύνη για τη διοργάνωση έχουν το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας, ένας φορέας με μεγάλη ερευνητική και εκπαιδευτική εμπειρία, και η Αρχαιολογική Εταιρία της Αλεξάνδρειας.

Όσοι συμμετάσχουν στα μαθήματα θα έχουν την ευκαιρία να «µυηθούν» στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα και ειδικά στην ιερογλυφική γραφή, να γνωρίσουν την ιστορία των Φαραώ, την τέχνη, την θρησκεία, την µουσική της αρχαίας Αιγύπτου αλλά και την επιστήμη της με έμφαση στη Βοτανική, την  Αρχιτεκτονική, την Ιατρική, την Ταριχευτική, τα Μαθηµατικά και την Αστρονοµία. Παράλληλα θα δοθεί έµφαση στην κατασκευή των

µεγάλων πυραµίδων και στις αλληλεπιδράσεις της αρχαίας Αιγύπτου

με την  Ελλάδας ιδίως κατά την Ύστερη Περίοδο και κατά την Μυκηναϊκή Εποχή.

Κατά την διάρκεια των προηγούμενων χρόνων εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τα μαθήματα του Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, τα οποία απευθύνονται τόσο σε προχωρημένους όσο και σε αρχάριους, σε φοιτητές Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Θεολογίας ή

Θετικών Επιστηµών αλλά και στο ευρύτερο κοινό που σαγηνεύεται από την ιστορία αυτού του πανάρχαιου  πολιτισμού.

Στο σεµινάριο διδάσκει η Δρ Αστρονομίας του ΕΚΠΑ και Αιγυπτιολογίας του Πανεπιστημίου της Limoges Αλίκη Μαραβέλια. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτό μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας στο email hieg-aker.org@otenet.gr  .