Εξελίξεις στον δήμο Αθηναίων έφερε η ιστορική απόφαση για καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ως εγκληματική οργάνωση.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έδωσε εντολή για το «σφράγισμα» των γραφείων της παράταξης «Ελληνική Αυγή» υπό τον Ηλία Κασιδιάρη, τα οποία στεγάζονταν στον δεύτερο όροφο κτιρίου του δήμου Αθηναίων.

Επιπλέον, με εντολή του δημάρχου κινήθηκαν οι διαδικασίες για την ανάκληση των τεσσάρων υπαλλήλων που απασχολούσε η Ελληνική Αυγή.

Ο δήμαρχος ζήτησε, επίσης, από την αποκεντρωμένη διοίκηση να προχωρήσει και σε ενδεχόμενες περαιτέρω ενέργειες, δεδομένου ότι ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Τίτλοι τέλους για το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου

Σημειώνεται πως ο Ηλίας Κασιδιάρης υπήρξε για πολλά χρόνια το πρωτοπαλίκαρο και εκ των εκλεκτών του Νίκου Μιχαλολιάκου. Φύσει βίαιος χαρακτήρας, οπαδός του νεοναζισμού από τα μαθητικά του χρόνια τη δεκαετία του 1990, ο 4οχρονος σήμερα Κασιδιάρης, εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή ως φοιτητής.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναφέρει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ένοχος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, εκτός της κατηγορίας για ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση βαρύνεται και για το αδίκημα της παράνομης κατοχής πυροβόλων όπλων με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Μάλιστα, είναι πλήθος τα ντοκουμέντα και τα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης πρωταγωνιστικό ρόλο στη στρατιωτική εκπαίδευση και την οργάνωση των ταγμάτων εφόδου. Υπήρξε δε, εκ των επικεφαλής κάποιων από τα μεγαλύτερα και πιο αιματηρά πογκρόμ που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή.

Βεβαίως στην απολογία του, ο Κασιδιάρης ακολούθησε την πεπατημένη της υπερασπιστικής γραμμής όλων των βασικών κατηγορουμένων και ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για κατασκευασμένες κατηγορίες και πολιτική δίωξη ενώ για το γεγονός ότι βρέθηκαν όπλα στην κατοχή, υποστήριξε ότι πρόκειται για όπλα που κατείχε νόμιμα.

Μάλιστα, στο δικαστήριο δεν θέλησε να δώσει απαντήσεις για τα ναζιστικά του πιστεύω λέγοντας ότι δεν θα απολογηθεί για τις ιδέες του. Είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσε να τις αρνηθεί ευθέως καθώς αδιάψευστος μάρτυρας των εγκληματικών του πιστεύω είναι και το περιβόητο τατουάζ με τη σβάστικα στο μπράτσο.