Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλεί τους συλλόγους γονέων και τις Ενώσεις να έχουν ανοιχτό μέτωπο ενάντια στο φασισμό σε κάθε γειτονιά.

Η Ομοσπονδία όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της «ζητά την παραδειγματική τιμωρία των ναζιστών δολοφόνων από το δικαστήριο».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη  2020, έκλεισαν 7 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από μαχαίρι χρυσαυγίτη. Είχαν προηγηθεί δολοφονικές επιθέσεις χρυσαυγιτών σε εργάτες και μετανάστες σε όλη την Ελλάδα.

Στις 7 του Οκτώβρη, μετά από απαράδεκτη καθυστέρηση 5,5 χρόνων, με μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανακοινωθεί η απόφαση της δίκης της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η παραδειγματική τιμωρία των ναζί δολοφόνων, που μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να σπέρνουν το ρατσιστικό δηλητήριο.

Από την πολύχρονη δίκη της Χρυσής Αυγής αναδείχτηκαν με αναμφισβήτητο τρόπο, τόσο από τους δεκάδες μάρτυρες κατηγορίας όσο και από τα χιλιάδες έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά, κ.λπ., η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, ως κίνητρο της εγκληματικής δράσης της, αλλά και ο ίδιος ο εγκληματικός χαρακτήρας της, καθώς και η ευθύνη της ηγεσίας της. Άλλωστε, η Χρυσή Αυγή, ως γνήσια ναζιστική οργάνωση, έχει στο DNA της, όπως έχει αποδειχθεί και ιστορικά, την οργανωμένη και μαζική εγκληματική δράση, για την οποία προϋπόθεση είναι η τυφλή υπακοή στον αρχηγό. Είναι αυτή η ιδεολογία που οπλίζει το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές».