Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε με την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής περιέγραψε το πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται, με δύο «όχι» και ένα «ναι».

Τα δύο «όχι» και το ένα «ναι»

Το πρώτο «όχι» αφορά τη δυνατότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντεπεξέλθουν στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Το δεύτερο «όχι» αφορά τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρωταγωνιστικός ρόλος για το ΚΙΝΑΛ

Το «ναι», και μάλιστα ξεκάθαρο, αφορά τη δυνατότητα του Κινήματος Αλλαγής να διεμβολίσει τον «τεχνητό» δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι διεκδικεί για το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι ρόλο συμπληρώματος λέγοντας ότι δεν βολεύεται με το 8% των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών.

Υποψήφια και το 2021

Όσον αφορά την ίδια, ξεκαθάρισε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής τον Νοέμβριο του 2021. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, είναι αισιόδοξη ότι μέχρι τότε το Κίνημα Αλλαγής θα είναι σε καλύτερη  θέση η οποία προφανώς θα αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Η κ. Γεννηματά εμφανίστηκε πεπεισμένη  ότι η δυσφορία που ήδη έχει αρχίσει να εκδηλώνεται στην κοινωνία για την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα αναζητήσει προοδευτική πολιτική έκφραση.

Και επεσήμανε ότι η επαναφορά του Κινήματος Αλλαγής σε πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η αδυναμία του Τσίπρα να ανασυγκροτήσει τον προοδευτικό χώρο εγκυμονεί τον κίνδυνο ενός μονοπολικού πολιτικού συστήματος, δηλαδή στην απόλυτη κυριαρχία της δεξιάς στη χώρα.

«Διπρόσωπος» και «υποκριτής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε αυτό επικεντρώνεται η στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής. Η κ. Γεννηματά θα ανεβάσει, όπως έδειξε, τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση. Στη συνέντευξή της χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο αποκάλεσε «διπρόσωπο » και «υποκριτή» που δεν έχει καμία σχέση με την σοσιαλδημοκρατία.

Αλέξης Τσίπρας, ο «καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης»

Αυστηρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε και στην κριτική της προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο, όπως είπε, ακόμα και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον είχε εφεύρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού λόγω της πολιτικής του αδυναμίας και της ανερμάτιστης εικόνας που παρουσιάζει το κόμμα του έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σύμμαχο της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Γεννηματά απαντώντας σε ερωτήσεις για τη στάση του κόμματος της μετά τις εκλογές και το ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ξέκοψε κάθε σενάριο λέγοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πορευτεί προς τις εκλογές ακολουθώντας πίστα και σκληρά τη δίκη του ατζέντα.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής άσκησε αυστηρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς στα εθνικά θέματα και στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τόνισε μάλιστα ότι απέσυρε το αίτημα που είχε υποβάλλει για τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έδειξε ότι προτιμά τη μυστική διπλωματία αφού έχει κρυφή ατζέντα.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει την κύρωση των τριών διακρατικών συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία.