Ολοκληρώθηκε το πρωί η  επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

Χθες, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, φιλοξένησε τον κ. Πομπέο, για δεύτερο βράδυ στο πατρικό σπίτι του, στα Χανιά.

Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός συνόδευσε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος αναχώρησε για το αεροδρόμιο προκειμένου να συνεχίσει την περιοδεία του, με επόμενη στάση τη Ρώμη.

Το απόγευμα της Τρίτης  ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Πομπέο και οι σύζυγοί τους, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και Σούζαν Πομπέο, δείπνησαν σε χαλαρό κλίμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Πομπέο και η σύζυγός του ευχαρίστησαν τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για τη φιλοξενία.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ευχαρίστησε στα ελληνικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φιλοξενία του. «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που μου έδειξε την αληθινή έννοια της ελληνικής φιλοξενίας», έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Μάικ Πομπέο.

Στην ίδια ανάρτηση ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατέστησε σαφές πως η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας βασίζεται στο ισχυρό θεμέλιο των δεσμών των δύο λαών, μια απόδειξη των κοινών αξιών των χωρών μας και της διαρκούς φιλίας τους.