Μπορεί όλα τα περίπτερα της Αττικής να έκλεισαν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ακολουθώντας τις νέες οδηγίες της κυβέρνησης ώστε να αποτραπεί ο συνωστισμός ωστόσο φαίνεται πως κάποιοι δεν πτοήθηκαν καθόλου ούτε από τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από την πλατεία στο Μοναστηράκι, αλλά και την πλατεία Βαρνάβα όπου παρέες νέων παραμένουν συγκεντρωμένες στις πλατείες ακόμη και μέσα στο σκοτάδι.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συγκεντρώθηκαν ακόμη και στα σκαλιά εκκλησιών όταν έκλεισαν τα περίπτερα, ψάχνοντας ένα σημείο με καλό φωτισμό ώστε να συνεχίσουν … κουβέντα τους.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη τέθηκε χτες και το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την αποφυγή συνωστισμού στις πλατείες και τα πάρκα.

Η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει τεθεί σε ισχύ πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες σε πλατείες της Αττικής, ειδικά σε εκείνες που συγκέντρωναν παραδοσιακά τον περισσότερο κόσμο, καθώς και σε πάρκα και διάφορους άλλους ανοιχτούς χώρους, ενώ επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση που ξαφνικά υπάρξει συνωστισμός.

Παράλληλα, ηχογραφημένο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες, που ακούγεται από τα περιπολικά από την Τρίτη για την αποτροπή διάδοσης του κοροναϊού , τονίζει ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ επισημαίνει πως όλοι πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των μέτρων που ισχύουν υπάρχει ανώτατο όριο 9 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση ή συνάθροιση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Τα πρόστιμα για τις παραβάσεις

Σημειώνεται πάντως ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ, στις επιχειρήσεις που προχωρούν σε παραβάσεις και δεν συμμορφώνονται με τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, όσον αφορά στο ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις, σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλονται κυρώσεις 150 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, και στις επιχειρήσεις ή στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν εκδηλώσεις, από 3.000 έως 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για 15 ημερολογιακές ημέρες.

 Απίστευτος συνωστισμός στη Θεσσαλονίκη – Ποτά και χορός στα Λαδάδικα

Στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης δεν χρειάστηκε να πάει μεσάνυχτα για να σημειωθεί συνωστισμός, καθώς το κορονα-πάρτι ξεκίνησε πιο νωρίς.

Και μπορεί η συμπρωτεύουσα να έχει πλέον πολύ λίγα κρούσματα, ωστόσο οι παρακάτω εικόνες δεν αρμόζουν στην περίοδο που διανύουμε.

Όπως βλέπετε άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως νεολαία, λικνίζονται στους χορούς της δυνατής μουσικής , ενώ αν και στην αρχή διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις, στο τέλος κάθε μέτρο αυτοπροστασίας πάει περίπατο.

Σερβιτόροι που δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, εργαζόμενοι στην υποδοχή να κουβαλούν συνεχώς νέα σταντ με αποτέλεσμα να στριμώχνονται περισσότεροι και τα κρούσματα… συνεχώς να αυξάνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Μεταμεσονύκτια διαμαρτυρία από τους εστιάτορες στη Θεσσαλονίκη

Σε γλέντι μπροστά στο Λευκό Πύργο εξελίχθηκε η διαμαρτυρία που οργάνωσαν, έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα, ιδιοκτήτες εστιατορίων στη Θεσσαλονίκη.

Οι εστιάτορες διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των μαγαζιών στις 12:00,  στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού και ζητούν να μετακυλιστεί το ωράριο και τα μαγαζιά να κλείνουν στις 2:00.

Οι  διαμαρτυρόμενοι, σύμφωνα με το GrTimew.gr, έκλεισαν το δρόμο και συνέχισαν την κινητοποίησή τους μετά τα μεσάνυχτα. 

Ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία με το γνωστό τραγούδι «Μεσάνυχτα» αλλά και με Ποντιακούς χορούς στη μέση του δρόμου ενώ η μουσική έπαιζε από ένα αυτοκίνητο.