Η αλήθεια είναι ότι δεν συνηθίζω να πανηγυρίζω νίκες στις δικαστικές αίθουσες. Όταν σε πνίγει το δίκιο βέβαια και όταν έχεις δεχθεί τόνους λάσπης από τους αντιπάλους σου (και τους κάθε λογής παπαγάλους που συντηρούν…), είναι λογικό να χαίρεσαι όταν φτάσει η στιγμή της δικαίωσης, αλλά όποιος είχε ασχοληθεί σοβαρά με τη συγκεκριμένη υπόθεση και όποιος είχε διαβάσει τι είχε ειπωθεί στην ακροαματική διαδικασία, που κάποιες στιγμές θύμισε ελληνική επιθεώρηση, ήξερε ότι η απόφαση δεν μπορούσε να είναι διαφορετική…

Τα «μου είπαν», τα «κάτι άκουσα», τα «μα τα συζητούσε όλος ο κόσμος» και οι αστειότητες του Γεωργέα και του Φύσσα δεν περνούν στα κανονικά δικαστήρια. Μπορεί να περνούν στα… τηλεοπτικά δικαστήρια, όπου ο Ολυμπιακός έχει υποβιβαστεί ίσα με… 787 φορές, αλλά τα κανονικά δικαστήρια θέλουν στοιχεία και επιβαρυντικές καταθέσεις που να είναι δεμένες και σοβαρές για να καταδικάσουν. Και στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπήρχε τίποτα απ’ όλα αυτά. Και κυρίως δεν υπήρχε το παραμικρό στοιχείο που να υποδεικνύει ύποπτα πονταρίσματα στοιχήματος, κάτι που επιβεβαιώθηκε με επίσημα έγγραφα τόσο από την UEFA, όσο και από τον ΟΠΑΠ!

Αυτά λοιπόν και… πάμε γι’ άλλα, όσον αφορά στη συγκεκριμένη αστεία υπόθεση. Επειδή, όμως, κάποιοι μίλησαν για νίκη του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη χθες, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Δικαίωση ναι, νίκη όχι. Οι νίκες στον αθλητισμό είναι μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Μεταφορικά καταλαβαίνω ότι μπορείς να πεις ότι έρχονται και στις δικαστικές αίθουσες, αλλά οι νίκες που εμένα μου αρέσουν περισσότερο έρχονται στο χορτάρι. Εκεί που ήρθε το πρόσφατο νταμπλ κόντρα σε όλους και όλα και εκεί που ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού δεν έχει νικήσει απλά, αλλά έχει διαπρέψει!

«Έλα μωρέ ποιος Μαρινάκης τώρα…», έλεγαν και έγραφαν κάποιοι το καλοκαίρι του 2010 και… προφήτευαν ότι ο Ολυμπιακός χωρίς τον Κόκκαλη θα καταρρεύσει. Ο Μαρινάκης, όμως, είχε διαφορετική γνώμη. Πήρε στα χέρια του μια ΠΑΕ χρεωμένη και μια ομάδα σε μαύρο χάλι αγωνιστικά και δαπανώντας πολλά χρήματα, αλλά και ατελείωτες ώρες δουλειάς, κατάφερε να επιστρέψει άμεσα στους τίτλους και να τους έχει σαρώσει μέχρι τώρα.

Όσο για την Ευρώπη; Αν και τα δεδομένα έχουν αλλάξει σε σχέση με όσα ίσχυαν πριν από 20-25 χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει σταθεροποιηθεί σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο και κάθε χρόνο κοιτάει όλο και ψηλότερα. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες νίκες του Μαρινάκη. Και έχουν κατακτηθεί στο χορτάρι. Εκεί που κάποιοι άλλοι συνηθίζουν να τα κάνουν θάλασσα…