Το ευρωπαϊκό όνειρο της ΑΕΚ συνεχίζεται, με την Ένωση να παίρνει την πρόκριση επί της Σεντ Γκάλεν και να συνεχίζει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. «Χρυσός» σκόρερ για τον Δικέφαλο ήταν ο Νέλσον Ολιβέιρα, που με το γκολ που πέτυχε στο 70’ έκρινε το ματς.

Η Ένωση δυσκολεύτηκε, πέρασε καταστάσεις πίεσης, όμως άντεξε και τελικώς έφυγε από την Ελβετία με τη νίκη, έχοντας πλέον μπροστά της το μεγάλο εμπόδιο της Βόλφσμπουργκ, για να βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μάσιμο Καρέρα επεφύλασσε εκπλήξεις όσον αφορά στο βασικό σχήμα. Ο Ιταλός τεχνικός επέλεξε μια διάταξη 4-3-3, με τον Βασιλαντωνόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ φανέλα βασικού πήρε ξανά ο Ανσαριφάρντ. Η Σεντ Γκάλεν μπήκε πιο δυνατά στο ματς και απείλησε την εστία της ΑΕΚ μόλις στο 5’. Ο Γκέρτλερ έκανε ένα γύρισμα παράλληλα με το τέρμα και ο Ινσούα στην προσπάθειά του να απομακρύνει, λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! 

Η Ένωση γενικώς δεν πατούσε καλά και έδινε χώρους στους Ελβετούς. Στο 20’ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν ξανά σε θέση για γκολ, όμως το σουτ του Γκιμιενιό εξουδετερώθηκε από τον Τσιντώτα. Μετά από αυτή τη φάση οι Κιτρινόμαυροι «ξύπνησαν». Στο 32’ μάλιστα έφτασαν κοντά στο να σκοράρουν. Μετά από φάουλ του Μάνταλου ο Λιβάγια σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 37’ όμως η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή. Μετά από τραγικό γύρισμα του Τσιγκρίνσκι ο Ντουά βρέθηκε απέναντι από τον Τσιντώτα, όμως αντί να πλασάρει επέλεξε να σουτάρει με δύναμη, πάνω στον τερματοφύλακα της Ένωσης! Η αντίδραση της ΑΕΚ θα έρθει στο 42’ με ένα σουτ του Σιμόες που πέρασε λίγο έξω, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.

To δεύτερο ημίχρονο είχε μια διαφορετική εικόνα. Ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά και οι δύο ομάδες πιο κλειστά. Στο 59’ η ΑΕΚ απείλησε μέσω στημένης φάσης, όμως η κεφαλιά του Σβάρνα μετά από εκτέλεση κόρνερ πέρασε λίγο άουτ.

Στο 70’ όμως ήρθε το γκολ για την ΑΕΚ! Ο Ολιβέιρα ανατράπηκε από τον Στεργίου, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο Πορτογάλος φορ ανέλαβε την εκτέλεση. Ο τερματοφύλακας της Σεντ Γκάλεν το απέκρουσε, όμως στην επαναφορά της μπάλας αυτή στρώθηκε στον Ολιβέιρα που την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1!

Aυτό το γκολ έδωσε στην ΑΕΚ την ευκαιρία να διαχειριστεί το ματς όπως εκείνη επιθυμούσε. Η Ένωση έκλεισε καλά τους χώρους, θωρακίστηκε και προσπαθούσε να χτυπήσει τον αντίπαλο μόνο μέσω αντεπίθεσης. Μια τακτική που απέδωσε καθώς η Σεντ Γκάλεν δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά, με το 0-1 να παραμένει μέχρι τέλους και την Ένωση να παίρνει την πρόκριση.

Το κλειδί: Το γεγονός πως η ΑΕΚ άντεξε στην πίεση που άσκησε στο ξεκίνημα του ματς η Σεντ Γκάλεν και δεν δέχθηκε κάποιο γκολ.

Το 10άρι: Ο Βασιλαντωνόπουλος. Έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό ματς, παίζοντας αυτή τη φορά στη φυσική του θέση.

Στον πάγκο: Ο Ανσαριφάρντ. Δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα.

Γιατί κόουτς: Ο Μάσιμο Καρέρα αιφνιδίασε με τις επιλογές του σε σχήμα και πρόσωπα, όμως οι περισσότερες εξ αυτών των δικαίωσαν. Το ίδιο και η επιλογή του να καθυστερήσει τις κινήσεις του από τον πάγκο.

Σεντ Γκάλεν (Π. Ζέιντλερ, 4-2-3-1): Ατί Ζιγκί, Κραουσί, Στεργίου, Φαζλιγί, Μουχάιμ, Γκέρτλερ, Κιντιγιά, Ρουίθ (74’ Γιουάν), Στίλχαρτ (74’ Στίλχαρτ), Ντουά (62’ Καμπέρι), Γκιγιεμενό

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Μάνταλος, Κρίστισιτς, Ανσαριφάρντ (68’ Γκαρσία), Λιβάγια (90’ Σάκχοφ), Ολιβέιρα