Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου η μονάδα νοσηλείας για ασθενείς με κοροναϊό είναι γεμάτη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Παναγιώτης Παπανικολάου, γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, σημείωσε ότι το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο, με το υγειονομικό προσωπικό να εργάζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

«Δεν έχει υιοθετηθεί το παραμικρό από όσα είχαν ζητήσει. Αυτά αφορούν την υποστελέχωση σε προσωπικό, την έλλειψη σχετικών υποδομών και την εφημεριακή υπερφόρτωση του νοσοκομείου».

Ως αποτέλεσμα πολλοί γιατροί και νοσηλευτές αντέδρασαν έντονα, ενώ αρκετοί από αυτούς παρέδωσαν και την παραίτησή τους.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Όλγα Κοσμοπούλου, παθολόγος – λοιμωξιολόγος, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της επιστημονικής υπεύθυνης του τμήματος Covid-19.

Εξιστορώντας την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, η κ. Κοσμοπούλου ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη σε υγειονομικό προσωπικό αλλά και σε κατάλληλες υποδομές για τη νοσηλεία ασθενών με κοροναϊό.

«Ο διοικητής μας, ενώ είχαμε 12 κρεβάτια Covid και δεν είχε προσωπικό, δήλωσε στο ΕΚΑΒ ότι έχει 30 κλίνες Covid. Δήλωσε τις κλίνες των υπόπτων κρουσμάτων, αυτών που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας, ούτε για τη νοσηλεία ούτε για τα μέτρα προφύλαξης του προσωπικού».

Να βάλουμε πλάτη για τον ελληνικό λαό, όχι για κάποια κυβέρνηση.

Η κ. Κοσμοπούλου δήλωσε ότι η πλειοψηφία των γιατρών ρίχνονται στη μάχη κατά της πανδημίας με γνώση ότι μπορούν να νοσήσουν και οι ίδιοι.

«Μπορούμε να βάλουμε πλάτη για τον ελληνικό λαό, για καμία κυβέρνηση όμως. Να γεννήσουμε κρεβάτια δεν μπορούμε ούτε και προσωπικό. Έχουμε 12 κατειλημμένες κλίνες και νοσηλεύουμε εφτά ασθενείς εκτός προδιαγραφών ασφαλείας για το προσωπικό και τους ίδιους».