Το αίτημα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Η απονομή δικαιοσύνης είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του Ζακ και αποτελεί χρέος όλων μας να απαιτήσουμε την τιμωρία των δραστών του αποτρόπαιου εκείνου εγκλήματος υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας σε αγώνα για οριστική εξάλειψη του σεξισμού και κάθε είδους διακρίσεων.

Να εκλείψει ο σεξισμός και κάθε είδους διακρίσεις

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου έχει ως εξής:

«Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Ζακ Κωστόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας, το αίτημα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο.

Το αποτρόπαιο έγκλημα αυτό ανέδειξε πως οι αγώνες για ίσα δικαιώματα, για μια κοινωνία ανοιχτή που δεν θα ανέχεται τον σεξισμό και τις διακρίσεις, αλλά και για την εξάλειψη της πρακτικής της αυτοδικίας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα.

Η απονομή δικαιοσύνης συνιστά τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Είναι χρέος όλων μας να απαιτήσουμε την τιμωρία των δραστών αλλά και να αγωνιστούμε ώστε να εκλείψουν οριστικά και αμετάκλητα ο σεξισμός και κάθε είδους διακρίσεις».