Σε συναγερμό είναι οι αρχές, καθώς τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Ιανός» είναι πάρα πολλά και η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη σε πολλές περιοχές, ιδιαίτερα στην Καρδίτσα. Η κατάσταση είναι δραματική, με τις πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μία αγνοούμενη, ενώ εκφράζονται φόβοι για μεγαλύτερο αριθμό.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, πραγματοποιείται εκκένωση στον οικισμό Ρομά Μαύρικα. Όπως είπε, μιλώντας στο MEGA, έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής 200 άτομα, ενώ απομένουν ακόμη 100 τα οποία μεταφέρονται με βάρκες. Παράλληλα, εγκλωβισμένα βρίσκονται επτά άτομα στην Αν. Αργιθέα.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό οδηγού στο Μουζάκι, της οποίας το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά. Η οδηγός, σύμφωνα με την ιστοσελίδα mouzakinews.gr, αγνόησε τις συστάσεις των αστυνομικών να μην μετακινηθεί κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού που είχαν καταστρέψει το οδόστρωμα στο ύψος της εισόδου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Η οδηγός αγνοείται και γίνονται προσπάθειες για την ανεύρεσή της μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες αν στο όχημα υπήρχαν συνεπιβάτες.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν επιβεβαιώνονται, αγνοείται ακόμα ένα άτομο. Την ίδια ώρα χωριά έχουν αποκλειστεί, γεφύρια έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ποταμός Καλεμτζής έχει υπερχειλίσει.

Εκκενώνεται οικισμός

Μιλώντας στο MEGA ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κωστής Νούσιος, έκανε λόγο για εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. «Όλοι οι δήμοι έχουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα, ενώ η πόλη της Καρδίτσας είναι πλημμυρισμένη» είπε, σημειώνοντας πως γίνεται εκκένωση σε οικισμό Ρομά.

Σύμφωνα με τον ίδιο «έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής 200 άτομα, ενώ απομένουν ακόμη 100 τα οποία μεταφέρονται με βάρκες».

Ο ίδιος τόνισε πως ανάμεσά τους υπάρχουν πολλά παιδιά, τα οποία αναμένεται να φιλοξενηθούν το βράδυ σε γυμναστήριο της πόλης.

Παραμένουν εγκλωβισμένα επτά άτομα

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα karditsalive.net, εγκλωβισμένα συνεχίζουν να βρίσκονται επτά άτομα, που επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα στη θέση «Τσουκνίδα» στην Αν. Αργιθέα.

Παρότι το μηχάνημα έφτασε στο σημείο που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά, καθώς το σημείο είναι δύσβατο και ο χείμαρρος φέρνει συνεχώς μπάζα και νερά.

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας: Κοιτάμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές

Στο MEGA μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Νούσιος, αναφορικά με την κατάσταση στην περιοχή.

«Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Όλοι οι δήμοι έχουν σοβαρά προβλήματα. Στην Καρδίτσα έχει πλημμυρίσει ο ποταμός Καράμπαλης και η πόλη είναι πλημμυρισμένη. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια για την απομάκρυνση περίπου 300 ατόμων που βρίσκονται στον οικισμό αθίγγανων στην περιοχή. Απομένουν άλλα 100 άτομα. Τους παίρνει με βάρκες η Πυροσβεστική. Μεταξύ τους υπάρχουν παιδιά. Υπάρχει ένα γυμναστήριο που θα φιλοξενηθούν το βράδυ, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Νούσιος.

«Υπάρχουν και πληροφορίες για άλλους δυο αγνοούμενους στο δήμο Μουζακίου. Υπάρχουν χωριά που είναι άνθρωποι εγκλωβισμένοι, όπως το Ρούσο και η Μαγούλα Καρδίτσας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι επί τόπου. Κοιτάμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές» συνέχισε ο ίδιος.

Δήμαρχος Μουζακίου: Μιλάμε για αγνοούμενους

«Η κατάσταση στο δήμο Μουζακίου είναι δραματική. Μιλάμε για αγνοούμενους, μιλάμε για βιβλικές καταστροφές, η πόλη του Μουζακίου, το ποτάμι της έχει μπει μέσα και έχει διαλύσει το δρόμο. Στα χωριά υπάρχουν πολλά προβλήματα, στις κτηνοτροφικές μονάδες δεν μπορεί κανείς να φτάσει. Ίσως υπάρχουν και άνθρωποι που μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους. Έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον Θεό» είπε ο κ. Στάθης.