Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο μετεωρολόγος του MEGA Γιάννης Καλλιάνος, αναφορικά με το που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Ιανός».

«Έχουμε έναν πυρήνα καταιγίδων νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, και ανοιχτά στο Ιόνιο αλλά και μέσα στη Μεσσηνία, με ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες που εκδηλώνονται στις περιοχές αυτές αυτή την ώρα. Το ίδιο ισχύει και σε περιοχές της νότιας Θεσσαλίας, της βόρειας Εύβοιας και προς τη Φθιώτιδα», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Την ίδια ώρα, αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις στην Πολιτική Προστασία, με την επόμενη να είναι προγραμματισμένη για τις έντεκα το βράδυ. Έχουν προηγηθεί δύο ακόμη συσκέψεις, μία στις εννιά το πρωί και ακόμη μία στις δύο το μεσημέρι, ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών για τα νησιά του Ιονίου, για τα οποία είναι κρίσιμες οι επόμενες έξι ώρες.

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Καλλιάνος, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια θα υπάρχει σύγκρουση αντίθετων ανέμων μετά τα μεσάνυχτα, και ίσως έχουμε δυνατές βροχοπτώσεις και στην Αττική.