Τα πάνω – κάτω έφερε και στη ΔΕΘ η πανδημία του κοροναϊού, η οποία ουσιαστικά αναβλήθηκε και τη θέση της πήρε το «Helexpo Forum».

Η αλλαγή αυτή όμως δεν ήταν η μόνη, καθώς λόγω των μέτρων προστασίας είδαμε κατά την ομιλία του πρωθυπουργού μία διαφορετική εικόνα από εκείνη που είχαμε συνηθίσει.

Ειδικότερα, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο βρέθηκαν μόνο 50 προσκεκλημένοι. Συνήθως ήταν κυβερνητικά στελέχη και παραγωγικοί φορείς, αυτή τη φορά όμως τη θέση τους πήραν εργαζόμενοι, κοινωνικοί εταίροι και εκπρόσωποι από την κοινωνία των πολιτών.

Ανάμεσά τους, νοσηλευτές, σερβιτόροι, αγρότες, υπάλληλοι ξενοδοχείων και εμπορικών καταστημάτων, καθώς και αρκετές κατηγορίες εργαζόμενων.

Το γεγονός αυτό μάλιστα σχολίασε στην αρχή της ομιλίας του και ο πρωθυπουργός. «Η πανδημία δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της 85ης Διεθνούς Έκθεσης με τα πολλά της εμπορικά περίπτερα. Αυτή τη φορά δεν οργανώθηκαν οι συνήθεις επιχειρηματικές συναντήσεις. Ούτε και είχαμε τις παράλληλες εκδηλώσεις που παραδοσιακά τις συνοδεύουν» είπε ο πρωθυπουργός ανεβαίνοντας στο βήμα.

Υπογράμμισε άλλωστε πως και η εικόνα της σημερινής του ομιλίας, με μόλις 50 συμμετέχοντες, με μάσκες, με αποστάσεις «δίνει το μέτρο των ιδιαίτερων συνθηκών γύρω μας».

Δείτε εικόνες: