Τη σιγουριά του πως η Λίβερπουλ ακολουθεί σωστή στρατηγική με το να κρατά χαμηλό προφίλ σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο, σε αντίθεση με τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, που έχουν ρίξει πολύ περισσότερα χρήματα στο παζάρι, εμφανίστηκε ο Γιούργκεν Κλοπ σε συνέντευξή του στο BBC.

«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου αυτήν τη στιγμή υπάρχει αβεβαιότητα. Για κάποιους συλλόγους δεν έχει σημασία το γεγονός πως είναι αβέβαιο το μέλλον. Έχοντας από πίσω τους χώρες και ολιγάρχες, αυτό είναι αλήθεια.

Είμαστε διαφορετικού είδους σύλλογος. Πήγαμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πριν από δύο χρόνια, το κατακτήσαμε πέρσι και γίναμε κατόπιν πρωταθλητές Αγγλίας, όντας ο σύλλογος που είμαστε και καθοδηγούμενοι με αυτόν τον τρόπο» τόνισε αρχικά ο Κλοπ, ο οποίος πρόσθεσε πως ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα η Τσέλσι στην προσπάθειά της να δέσει όλους τους μεγάλους σταρ που έχει αποκτήσει.

«Δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα μέσα σε μία νύχτα και να πούμε ότι τώρα θέλουμε να συμπεριφερθούμε όπως η Τσέλσι. Τώρα έχουν υπογράψει πολλούς παίκτες. Αυτό μπορεί να είναι αβαντάζ γι’ αυτούς φυσικά, όμως θα πρέπει να δέσουν γρήγορα μεταξύ τους.

Δεν αρκεί να φέρεις ποιότητα στην ομάδα σου. Δεν μπορείς να φέρεις τους καλύτερους 11 παίκτες στον κόσμο και να ελπίζεις απλώς ότι μία εβδομάδα αργότερα θα παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο που θα έχουν παίξει ποτέ».