Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται και η επίσημα η Λέσβος με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Μόρια και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενείας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για λόγους δημοσίας υγείας, ενώ η εν λόγω κήρυξη  ισχύει από σήμερα 09-09-2020 και για τέσσερις μήνες.

Έρχονται έκτακτα μέτρα από τον ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα νέα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού, καθώς είχαν εντοπιστεί συνολικά 35 πρόσφυγες με κοροναϊό στο ΚΥΤ.

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη Λέσβο μεταβαίνουν με εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, προκειμένου να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση. Στις έξι το απόγευμα θα παραχωρήσουν από τη Λέσβο συνέντευξη Τύπου, ενώ θα προηγηθεί ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργο Κουμουτσάκο.