Νύχτα κόλασης στη Μυτιλήνη ήταν αυτή της Τρίτης καθώς πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ στο ΚΥΤ Μόριας έχει καταστρέψει σχεδόν στο σύνολο του τον καταυλισμό ενώ χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά.Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Ευστράτιος Κυτέλης μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ήταν «μια πολύ δύσκολη νύχτα για όλους και όλοι στο νησί είναι ανήσυχοι. Εν μέσω πανδημίας μια τέτοια εξέλιξη είναι τραγική, καθώς αυτή τη στιγμή 12.000 άνθρωποι είναι στοιβαγμένα επί της εθνικής οδού και άλλα έχουν φύγει μέσα στα βουνά» είπε ο κ. Κυτέλης.

Ο πρόεδρος της κοινότητας της Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαστρογιάννης μιλώντας στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, έχει καεί ολοσχερώς η δομή και οι άνθρωποι που διέμεναν βρίσκονται στο δρόμο.

«Με τον πανικό που έχει δημιουργηθεί, κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει για το οτιδήποτε» πρόσθεσε ο κ. Μαστρογιάννης, υπογραμμίζοντας ότι οι πρώτες εστίες είχαν ξεσπάσει γύρω στις 7 το απόγευμα, ωστόσο σβήστηκαν από την Πυροσβεστική.

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο κ. Παναγιώτης Δεληγιάννης, κάτοικος της Μόριας, που υποστήριξε πως υπάρχουν σπίτια που βρίσκονται αρκετά κοντά στο καμπ του Ελαιώνα, τα οποία και κινδυνεύουν να καούν.

«Η φωτιά ξεκίνησε από τον Ελαιώνα, αντίθετα με τον αέρα. Εμείς βλέπαμε τους πρόσφυγες με τους φακούς που πήγαιναν προς ένα σημείο και αμέσως μετά ξεσπούσε ένα μέτωπο» πρόσθεσε ο κ. Δεληγιάννης.