Με τα κρούσματα να αγγίζουν το μισό εκατομμύριο, η Ισπανία ετοιμάζεται για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Δάσκαλοι και καθηγητές υποβάλλονται μαζικά σε διαγνωστικά τεστ, ενώ υποχρεωτική είναι η μάσκα για όλα τα παιδιά άνω των έξι ετών. Στην Ιταλία, η κυβέρνηση διατηρεί υποχρεωτική την μάσκα σε κλειστούς και πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους, ενώ στη Βρετανία καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ αύξησης κρουσμάτων…

Τελευταίες προετοιμασίες για το άνοιγμα των σχολείων στη Μαδρίτη. Υποχρεωτική είναι η παρουσία των μαθητών, με μάσκα  άνω των έξι ετών και με τήρηση αποστάσεων. «Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε μία κανονικότητα, για να μην χαθεί η ανθρώπινη επαφή».

Δάσκαλοι και καθηγητές έχουν ήδη κληθεί μαζικά για διαγνωστικά τεστ. Τα κρούσματα στην Ισπανία αγγίζουν εν τω μεταξύ το μισό εκατομμύριο, τα περισσότερα στην Ευρώπη.

Διπλαστιάστηκαν τα κρούσματα μετά τα κορονο-πάρτι 

Μετά τα παράνομα πάρτι… και τις διαδηλώσεις αρνητών της πανδημίας καταγράφεται τώρα απότομη αύξηση των μολύνσεων στη Βρετανία. Σημειώνοντας αρνητικό ημερήσιο ρεκόρ από τον περασμένο Μάιο, χθες αναφέρθηκαν  2.988 νέα κρούσματα και 2 θάνατοι –διπλάσια από την προηγούμενη ημέρα. Μόνον μέσα στο τελευταίο 24ωρο, στην Αγγλία, δύο σχολεία έκλεισαν και σε άλλα τρία τέθηκαν μαθητές και καθηγητές σε καραντίνα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς και πολυσύχναστους χώρους

Παράταση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε κλειστούς, αλλά και πολυσύχναστους ανοιχτούς χώρους αποφάσισε η κυβέρνηση Κόντε, στη Ιταλία.

Σε ισχύ παραμένουν και τα υποχρεωτικά τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες από συνολικά 16 χώρες. Αυτά, ενώ ο απολογισμός του τελευταίου 24ωρου είναι 1.297 νέα κρούσματα και 7 θάνατοι.

Συνολικά, πάνω 30 χιλιάδες θετικοί στον κορωνοϊό Ιταλοί έχουν τεθεί σε απομόνωση στο σπίτι.

Οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα

Ο φονικός ιός καλπάζει παγκοσμίως με τα νούμερα να είναι πραγματικά ιλλιγιώδη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφει 6.640.000 κρούσματα, στην Ινδία 4.208.645, στην Βραζιλια 4.137.000, στην Ρωσία 1.030.000.