Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες Παρασκευή στα Αννινάτα του Ελειού και απειλούσε κατοικημένες περιοχές.

Η κατάσταση σήμερα είναι σχετικά καλύτερη σήμερα στα Αννινάτα, καθώς έχουν πέσει οι άνεμοι και δεν κινδυνεύει άμεσα η περιοχή.

Ωστόσο υπάρχουν άλλες δύο εστίες, στην Αγία Ειρήνη, και αναμένεται να αρχίσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εστίες της φωτιάς.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται μεταξύ άλλων από 102 πυροσβέστες, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και εθελοντές.

Η πυρκαγιά κατακαίει από χθες Παρασκευή δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί καθώς εξαπλώνεται ταχύτατα από διαφορετικά μέτωπα εξαιτίας και των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος μιλώντας στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» τόνισε ότι σήμερα Σάββατο η κατάσταση με την πυρκαγιά είναι πολύ καλύτερη από χθες το βράδυ.

Μετά τις 12 το βράδυ οι άνεμοι έπεσαν και έτσι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν την πυρκαγιά. Οι κάτοικοι του χωριού Καπανδρίτι είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους αλλά μετά από λίγες ώρες επέστρεψαν.

«Έχουν καεί μεγάλες δασικές εκτάσεις καθώς υπήρχαν οκτώ εστίες κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Καταφέραμε όμως να μην θρηνήσουμε θύματα και να μην καούν σπίτια» είπε ο δήμαρχος που κάνει λόγο για υπόνοιες εμπρησμού.