Μπορεί τα σχολεία να ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου και άπαντες να βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, ωστόσο οι εκπαιδευτικοί από τις αρχές του μήνα βρίσκονται στις θέσεις τους.

Καθημερινά δίνουν το «παρών» στις σχολικές μονάδες ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες, με τα πρώτα προβλήματα πάντως να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ειδικότερα, θετικός στον κοροναϊό φέρεται να βρέθηκε δάσκαλος δημοτικού σχολείου στην Καλλιθέα. Ο εκπαιδευτικός διαγνώστηκε θετικός αφότου επέστρεψε από τις διακοπές.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η διεύθυνση του δημοτικού και αποφασίστηκε το σχολείο να παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση και η απολύμανση.

Δύο κρούσματα σε ιδιωτικό σχολείο

Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει για εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικό σχολείο οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) «το εκπαιδευτήριο δεν έχει ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας, ούτε τους συναδέλφους τους. Αντίθετα, το σχολείο παραμένει ανοιχτό και συνεχίζει την προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά.

Η ομοσπονδία προσθέτει ότι το σχολείο θα έπρεπε να κλείσει άμεσα και να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση που προβλέπεται σε περιπτώσεις διαπίστωσης κρούσματος. «Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι του σχολείου επιδεικνύουν τραγική ανευθυνότητα, αδιαφορώντας για την κοινωνική τους ευθύνη και την πιθανότητα το σχολείο να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για μαθητές, γονείς και εργαζόμενους».

Η καταγγελία αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του καλεί το υπουργείο Παιδείας να διερευνήσει το ζήτημα. «Οφείλει να διερευνήσει την καταγγελία των εκπαιδευτικών για το βάσιμο της ή μη, να ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στα σχολεία» αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.