Σύγχυση προκλήθηκε το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με το αν επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ από τα περίπτερα μετά τις 12 το βράδυ.

Όλα ξεκίνησαν με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3429 της 14-8-2020 όπου γινόταν γνωστή η απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της επαρχίας (Θεσσαλονίκη, Μύκονος), για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας, απόφαση που επεκτάθηκε στη συνέχεια και στην Αττική.

Στο ΦΕΚ που είχε δημοσιευτεί, η διατύπωση δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρη, με αποτέλεσμα αρκετοί να θεωρούν πως εκτός από τα μπαρ, τα εστιατόρια, εντάσσονται και τα περίπτερα στην απαγόρευση διάθεσης αλκοολούχων ποτών.

Τι προβλέπει το νέο ΦΕΚ από τις 28 Αυγούστου

Με δηλώσεις του στο Sputnik, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων Αθήνας, Θεόδωρος Μάλλιος, ξεκαθάρισε πως οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών μπορούν να γίνουν κανονικά και μετά τα μεσάνυχτα.

«Η διατύπωση μπέρδεψε αρκετούς περιπτερούχους. Ο φόβος στους συναδέλφους ήταν τεράστιος για τις ενδεχόμενες μειώσεις των κερδών τους. Αρκετοί επικοινώνησαν μαζί μας και μας μετέφεραν τους προβληματισμούς τους» τονίζει μεταξύ άλλων ο Θ. Μάλλιος.

Το τοπίο φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει η τελευταία κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 3583 της 28-8-2020.

«Τώρα είμαστε 100% σίγουροι για τη νέα απόφαση. Για τον λόγο αυτό στείλαμε ένα γραπτό μήνυμα στους συναδέλφους, ώστε να τους ενημερώσουμε ότι επιτρέπεται κανονικά η πώληση».

Ο πρόεδρος των περιπτερούχων αναφέρει παράλληλα ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα κέρδη από την πώληση αλκοόλ στα περίπτερα μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος των καταστημάτων στις 12:00.