Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο αναπληρωτής Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος μπήκε, όπως και οι κ.κ. Γεωργιάδης και Πλακιωτάκης, σε καραντίνα μετά από συνάντηση με επιχειρηματία που βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Παπαθανάσης επρόκειτο να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση κι ενώ δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον πρωθυπουργό, ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες στο υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Και οι δύο αναχώρησαν άμεσα για απομόνωση στο σπίτι τους, έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί.

«Συναντηθήκαμε υπηρεσιακά με έναν επενδυτή εχτές. Η συνάντηση έγινε με τους κανόνες, φορούσαμε μάσκες κατά τη διάρκειά της. Σήμερα το πρωί θα πετούσαμε με τον πρωθυπουργό για τη Θεσσαλονίκη και πριν επιβιβαστούμε και πριν φτάσει ο πρωθυπουργός μας ενημέρωσαν ότι ο συγκεκριμένος επενδυτής έχει κοροναϊό. Αμέσως φύγαμε και ήρθαμε στα σπίτια μας και ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ και περιμένουμε ώστε να περάσουν οι τρεις ημέρες για να μας κάνουν το τεστ γιατί απαιτείται κάποιος χρόνος για την επώαση του ιού» εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης.

«Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, και το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι θα πρέπει, γιατί πολύ συμπολίτες μας θα βρεθούν σε αντίστοιχη θέση, να τηρούν την καραντίνα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο για να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία. Στο σπίτι εργαζόμαστε κανονικά. Το καλό με τον κοροναϊό είναι ότι πλέον μάθαμε την τηλεργασία και είναι πολύ αποδοτική, κερδίζουμε και χρόνο στις μεταφορές. Όταν ξεκινάς τηλεργασία και τηλεσυσκέψεις δεν χάνεις και χρόνο με περιττά σχόλια» συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν αισθάνομαι τίποτα απολύτως. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Μας είπαν ότι θα μας ενημερώσουν για το αποτέλεσμα, και σε περίπτωση που είναι αρνητικό μπορεί να μας επιτρέψουν να βγούμε. Θα περιμένουμε, πάντως, τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

«Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν είχε συμπτώματα, έκανε προληπτικά το τεστ γιατί κάτι αισθάνθηκε σήμερα το πρωί. Βγήκε θετικός και αμέσως ενημέρωσαν τις επαφές του. Αυτά θα συμβούν. Θα πρέπει να τηρούμε τους κανόνες και να φοράμε τις μάσκες. Πόσο τραγικό μπορεί να είναι όταν σπάσεις την καραντίνα και δεν γνωρίζεις ότι μπορείς να είσαι θετικός, τι μπορεί να σημαίνει αυτό για αγαπημένα σου πρόσωπα», κατέληξε κλείνοντας.