Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Μυτιλήνης καθώς, όπως έγινε γνωστό καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη δομή προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια.

Πρόκειται για έναν 40χρονο Σομαλό που διέμενε στον καταυλισμό των αιτούντων άσυλο στο ΚΥΤ της Μόριας. Όπως έγινε γνωστό ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ εισήχθη για νοσηλεία λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από υποκείμενα νοσήματα.

Πρόκειται για τον πρώτο κάτοικο του καταυλισμού που διαπιστώνεται ότι ασθενεί. Ας σημειωθεί ότι σε ανάλογη περίπτωση στον καταυλισμό του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο ο καταυλισμός τέθηκε σε υγειονομικό αποκλεισμό.

Ο 40χρονος φέρεται πως ζούσε στη δομή, την οποία εγκατέλειψε για να μεταβεί στην Αθήνα τον Αύγουστο. Μην καταφέρνοντας να βρει δουλειά στην πρωτεύουσα επέστρεψε στη Μόρια για να εξασφαλίσει στέγη και τροφή.

Ήδη στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν οι επιβεβλημένες διαδικασίες ιχνηλάτησης ενώ στην είσοδο και έξοδο από την δομή θα γίνεται θερμομέτρηση.