Σε νέο ακραίο παραλήρημα προχώρησε χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού – ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας – εκτόξευσε απειλές κατά «των ανίκανων ηγετών» της Ελλάδας και της Γαλλίας, και μάλιστα με πολεμική φρασεολογία «για το βέλος που έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει τον στόχο του».

«Προκαλούμε τους εχθρούς μας, στην ξηρά, στη θάλασσα, στον αέρα. Αποδέχονται οι Ελληνες ό,τι τους συμβεί εξαιτίας των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών τους;» είπε χαρακτηριστικά χθες το απόγευμα ο Ερντογάν μιλώντας κατά τη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε πτυχιούχους στρατιωτικής σχολής. Επιτέθηκε δε και στους Γάλλους διατυπώνοντας την ίδια προκλητική ερώτηση: «Γνωρίζει ο γαλλικός λαός ότι θα πληρώσει λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;».

Ο τούρκος πρόεδρος, όπως όλα δείχνουν, αντιδρά σπασμωδικά υπό την ασφυκτική πίεση που του ασκείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα. Η Ελλάδα κέρδισε την ομόθυμη συμπαράσταση όλων των εταίρων της στο πρόσφατο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου παρουσιάστηκε και κατάλογος κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν τη Δευτέρα