Μετανιωμένη εμφανίζεται τώρα η 24χρονη νεφροπαθής, η οποία παρά το γεγονός ότι βρέθηκε θετική στον κοροναϊό αγνόησε αγνόησε κάθε σύσταση και οδηγία του ΕΟΔΥ και ταξίδεψε με το πλοίο για τη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η 24χρονη φαίνεται να έχει καταλάβει το λάθος της και ζητά συγγνώμη. Μάλιστα, με τρεμάμενη φωνή κάνει λόγο για μια παρόρμηση της ηλικίας.

«Θέλω να ζητήσω μια δημόσια συγγνώμη απ΄όλους δεν ήταν κάτι εσκεμμένο, ήταν μια παρόρμηση της ηλικίας». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη που καταλαβαίνοντας το μέγεθος της αδιανόητης απερισκεψίας της, την έπιασαν τα κλάματα μιλώντας στο Star.

«Επειδή έχω πολλά χρόνια το θέμα υγείας δεν ήταν και πάρα πολύ εύκολο να μετακινούμαι και επειδή τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία, ήθελα να ξεσκάσω» συμπληρώνει. 

Το κορίτσι πάσχει από νεφροπάθεια και κάνει τακτικά αιμοκαθάρσεις. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι της είχε τηλεφωνήσει στο νοσοκομείο της Σαντορίνης και της είπαν πως μπορούν να κάνουν αιμοκαθάρσεις αρκεί πρώτα να κάνει το τεστ για τον κοροναϊό.

Για τον λόγο που επέλεξε να κάνει το ταξίδι πριν κάνει το τεστ η 24χρονη είπε πως «επειδή δεν είχα κανένα σύμπτωμα, ούτε βήχα, ούτε τίποτα. Πίστευα ότι δεν είμαι θετική στο ιό και επέλεξα να ταξιδέψω».

Στο τρένο προς της Αθήνα όμως ενημερώθηκε από το νοσοκομείο πως είναι θετική και πρέπει να μπει σε καραντίνα, όχι μόνο έκρυψε ότι νοσεί αλλά αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι της σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Σε ερώτηση για το αν μέσα στο πλοίο φορούσαν μάσκες η κοπέλα απάντησε: «Ναι από την ώρα που μπήκαμε και καθ΄όλη τη διάρκεια δεν τις βγάλαμε καθόλου».

Στο λιμάνι του νησιού περίμενε το λιμενικό με την 24χρονη να επιστρέφει στον Πειραιά και να μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

«Αμφιβάλλω αν υπάρχει ο ιός» είπε στο MEGA η μητέρα της 24χρονης

«Μπορεί να είναι 24 χρονών αλλά το παιδί, επειδή πέρασε πολλά ήταν πολύ σκασμένο, ήθελε να φύγει ρε παιδί μου. Τώρα το έκανε, δεν αλλάζει. Θα υποστούμε τις συνέπειες, αλλά θέλω να μου πουν πότε είπαν στο παιδί όταν φτάσει στην Αθήνα να πάει κατευθείαν στο Αττικό» υπογράμμισε νωρίτερα, μιλώντας στο MEGA, η μητέρα της 24χρονης.

«Έφυγε από τη Θεσσαλονίκη, καθ’οδόν στο τρένο ενημερώθηκε ότι το τεστ είναι θετικό, μέχρι εκεί, ούτε να μείνει στην Αθήνα, ούτε να πάει στο Αττικό, τίποτα» συμπλήρωσε.

«Δεν είχε συμπτώματα, δεν είχε πυρετό, της έβαζαν θερμόμετρο κάθε πέντε λεπτά» εξήγησε σε άλλο σημείο.

«Τους πήραν με ασθενοφόρο, το είχαν έξω στα παγκάκια, έχω την απαίτηση να γίνει και δεύτερο τεστ, γιατί το Ιπποκράτειο είναι γνωστό ότι έχουν κάνει πολλά λάθη σε αυτόν τον τομέα» τόνισε η μητέρα.

«Είναι σε ένα θάλαμο μόνο του. Το παλικάρι του έκαναν τεστ σήμερα» είπε σχετικά με τον φίλο της, που ταξίδεψε μαζί του η 24χρονη.

«Έφτασε στο Αττικό 4 παρά 10. Μίλησα με μία νοσηλεύτρια η κλινική εικόνα του παιδιού είναι καλή, είναι απύρετη, θα της έκαναν καρδιογράφημα και αιματολογικές εξετάσεις και θα έμπαινε στην αιμοκάθαρση. Μου είπαν ότι θα επικοινωνήσει ο θεράπων γιατρός για να ζητήσει ένα ιστορικό» είπε.

«Από αγανάκτηση. Από 8,5 ετών το παιδί ταλαιπωρείται στα νοσοκομεία. Δεν έχει πάει ποτέ του πουθενά, και από αμέλεια… θα υποστούμε τις συνέπειες. Έγινε και δεν αλλάζει η κατάσταση» ανέφερε.

«Με τόσα που ακούμε, είμαστε αμφίβολοι πια για το αν υπάρχει ο κοροναϊός. Χωρίς συμπτώματα, δεν καταλαβαίνω πως βγήκε θετικό το τεστ. Το πρώτο λάθος έγινε από το Ιπποκράτειο. Έβαλαν το παιδί για αιμοκάθαρση πριν 3 μήνες, γιατί δεν του έκαναν τεστ κοροναϊού πρώτα;» διερωτήθηκε σε έντονο ύφος.

«Γιατί στο λιμάνι του Πειραιά δεν της έκαναν τεστ κοροναϊού;» επέμεινε.

«Απαιτώ να γίνει επανάληψη του τεστ στην κόρη μου.Της είπαν απλώς ότι είναι θετική, δεν της είπαν τίποτα άλλο. Δεν πήρε οδηγίες» κατέληξε.

Έξαλλος ο Χαρδαλιάς

Απαντώντας σε ερώτηση του in.gr για την 24χρονη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τέτοια περιστατικά είναι δεκάδες και μάλιστα καθημερινά. «Αυτή τη στιγμή στη χώρα έχουμε 3.250 ενεργά κρούσματα, ταυτόχρονα οι στενές επαφές αυτών είναι άλλες 6 χιλιάδες. Αυτό που κάναμε στην πρώτη φάση ως πολιτική προστασία που παρατηρούσαμε τις καραντίνες, συνεχίζουμε να το κάνουμε» είπε.

«Η περίπτωση της 24χρονης είναι απλά ένα παράδειγμα, έχουμε πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα. Και αυτή είναι και η δική μας η δουλειά, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, αυτή τη δουλειά κάνουμε κάθε μέρα. Και όταν αναφέρομαι σε ατομική ευθύνη, δεν κουνάω το δάχτυλο στον έλληνα πολίτη. Είμαι ευγνώμον σαν άνθρωπος, σαν οικογενειάρχης, σαν ενεργός πολίτης για την προσπάθεια που κάνει ο ελληνικός λαός» τόνισε και εξήγησε πως:

«Αν στηλιτεύουμε κάτι, είναι κάποιες τέτοιες ανεύθυνες συμπεριφορές. Γιατί υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, αυτών των ανθρώπων που αγωνίζονται κάθε μέρα κάτω από δύσκολες συνθήκες για να ανταπεξέλθουν, που κάνουν αγώνα, κάνουν μια θυσία με υπομονή, με επιμονή και υπάρχουν και οι »εξυπνάκηδες», οι ελάχιστοι, που αυτό που έκαναν στην πρώτη φάση του »μένουμε σπίτι» το κάνουν και τώρα στη δεύτερη φάση του »μένουμε ασφαλείς» και είναι πολύ συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά αυτών οι οποίοι έχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές».

«Ακόμα και τα κοινωνικά και οικονομικά τους χαρακτηριστικά είναι συγκεκριμένα. Δεν είναι η ώρα να σταθμεύουμε σε αυτό, ούτε είναι η ώρα να δαιμονοποιήσουμε το οτιδήποτε. Αφορά την ελάχιστη μειοψηφία και θέλω να σταθώ σε αυτό. Δεν είναι συμπτωματικό και αν ισχύει, πριν από λίγο έμαθα ότι η μητέρα της 24χρονης βγήκε και είπε ότι δεν υπάρχει κοροναϊός» τόνισε αναφερόμενος στα όσα είπε η μητέρα της 24χρονης μιλώντας στο MEGA.

«Όλο αυτό το μικρό κίνημα αμφισβήτησης αυτού που συμβαίνει παγκόσμια που προσπαθεί να δημιουργηθεί, αν μη τι άλλο η απάντηση του καθένα μας είναι η δική μας συμπεριφορά. Να συνεχίσουμε με επιμονή και με υπομονή. Κερδίζουμε τη μία μάχη μετά την άλλη. Η πολιτική προστασία είναι για να μπορέσει να κρατήσει τη χώρα ασφαλή» συμπλήρωσε.

«Αν η ερώτηση είναι »το αν έχουμε το έλεγχο» σας λέω »ναι». Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω ναι »ξέρουμε τις μας γίνεται». Γιατί βασιζόμαστε πάνω από όλα σε ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα από εμάς, στους επιδημιολόγους για τις αναλύσεις και τις προβολές και σε μια εξαιρετική ομάδα αναλυτών δεδομένων, που κάθε μέρα μας δίνουν τα στατιστικά στοιχεία για να μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Είμαστε εδώ για να παλεύουμε ώστε οι έλληνες πολίτες να μένουν ασφαλείς. Είμαστε εδώ όχι για να κουνάμε το δάχτυλο σε οποιονδήποτε, απλά και μόνο. Είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε και να στηλιτεύουμε συμπεριφορές, οι οποίες είναι ελάχιστες μεν αλλά διακινδυνεύουν τη δημόσια υγεία και το δικαίωμα των ελλήνων πολιτών που με τόση επιμονή και υπομονή έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια στο να μείνουν ασφαλείς» κατέληξε.