Συνεχίζονται οι έρευνες των λιμενικών στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Χάλκης μετά το ναυάγιο 20μετρης θαλαμηγού που μετέφερε πάνω από 95 πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες μια γυναίκα που διασώθηκε ανέφερε πως αγνοούνται ο 45χρονος σύζυγος της και ο 4χρονος γιος τους.

Οι λιμενικοί επικοινώνησαν με τις τουρκικές αρχές για να διαπιστωθεί εάν οι αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους 19 διασωθέντες που μεταφέρθηκαν σε ακτή της Τουρκίας από ακταιωρό ωστόσο έλαβαν αρνητική απάντηση.

Επίσης αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ένας ακόμη διακινητής ο οποίος συνελήφθη. Συνολικά έχουν συλληφθεί τέσσερις αλλοδαποί ως διακινητές εκ των οποίων ένας από την Αίγυπτο, ένας από την Παλαιστίνη και δυο από το Ιράκ.

Επιπλέον από τους διασωθέντες που μεταφέρθηκαν σε Ρόδο και Κάρπαθο 43 είναι άντρες, 21 γυναίκες και 13 παιδιά εκ των οποίων 8 αγόρια και 5 κορίτσια. Σε όλους τους διασωθέντες έγινε τεστ για κορωνοϊό και αναμένονται τα αποτελέσματα. Σχετικά με τις υπηκοότητες τους 9 είναι από Αίγυπτο, 12 από Σομαλία, 13 από Ιράκ, 1 από Παλαιστίνη, 7 από Τουρκία, 8 από Ιράν και 27 από Συρία.

Το σκάφος έχει βυθιστεί. Από την έρευνα έχει προκύψει πως οι πρόσφυγες και μετανάστες είχαν ως τελικό προορισμό ακτή της νότιας Ιταλίας.