Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς το αν θα ψηφίσει και τι θα ψηφίσει στη Βουλή αναφορικά με τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Παρών ή όχι

Το θέμα συζητείται αυτή την ώρα σε από κοινού συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ μαζί με τα στελέχη του «πρωινού καφέ».

Στη σύσκεψη συμμετέχουν στελέχη όλων των τάσεων και αποχρώσεων από όσους θέλουν την καταψήφιση της Συμφωνίας (ελέω εσωκομματικών διαφορών) όπως πχ η γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη μέχρι όσους είναι σχεδόν υπέρμαχοι της συμφωνίας όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Μπίστης.

Πληροφορίες πάντως θέλουν το δίλημμα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανάμεσα στο «παρών» και το «όχι».

Με μάσκες ασφαλείας

Πάντως κατά την έναρξη της κομματικής συνεδρίασης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο έδωσε το παρών με άκρως καλοκαιρινή εμφάνιση, χάρη στο μαύρισμα και την αξυρισιά, -ουσιαστικά έχει αφήσει μούσι- αλλά ταυτόχρονα φορούσε και μάσκα ασφαλείας και όχι απλώς τη χειρουργική ή έστω την πάνινη μάσκα που φορούν οι περισσότεροι για τον κοροναϊό.

Πάντως και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν με την ίδια μάσκα ασφαλείας κατά τη συνεδρίαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα των ελληνοτουρκικών και της ΑΟΖ με την Αίγυπτο προκαλεί εσωκομματικές φουρτούνες που εκφράστηκαν με ένταξη τις προηγούμενες εβδομάδες.