Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις καθώς τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (24/8) θα αντιμετωπίσει τον Κέβιν Άντερσον για το ντεμπούτο του στο Western & Southern Open.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη και μίλησε για το γεγονός ότι θα χρειαστεί να παίξει κεκλεισμένων των θυρών λέγοντας ότι η προσπάθειά του θα γίνει πιο δύσκολη από τις προηγούμενες φορές.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είναι δύσκολο για όλους τους αθλητές, το γεγονός ότι θα παίζουμε χωρίς την παρουσία κόσμου στις κερκίδες. Είναι διαφορετική η αίσθηση μέσα από το court.

Είδα μερικά ματς από την 1η ημέρα αγώνων και μου φάνηκε πως η ατμόσφαιρα δεν ήταν ίδια όσον αφορά τις συμπεριφορές των παικτών και την απόδοσή τους.

Ακόμη και από την τηλεόραση μπορείς να το καταλάβεις αυτό, πόσο μάλλον εγώ, που είδα ματς από κοντά. Δεν έχω παίξει πολλές φορές χωρίς φιλάθλους, από τότε που βρίσκομαι ψηλά στην κατάταξη. Θα είναι περίεργο.

Θα είναι πρόκληση για όλους τους παίκτες, ειδικά για τους κορυφαίους, που έχουν συνηθίσει να έχουν μεγάλο fan base και να έχουν κοινό μαζί τους σε κάθε αγώνα που δίνουν.

Πλέον, ίσως θα είναι πιο δίκαιο το παιχνίδι για όλους. Θα έχουν ίσως ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες φορές, οι αθλητές που είναι χαμηλότερα στην κατάταξη».