Ομαδικός βιασμός 16χρονης από 30 άνδρες καταγγέλθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης Ελιάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα προκαλώντας την παρέμβαση Νετανιάχου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η τοπική αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει την έρευνα για την υπόθεση και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 2 συλλήψεις. Την ίδια στιγμή από την αστυνομία αναφέρουν πως είναι κοντά στην ταυτοποίηση και άλλων υπόπτων για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού 16χρονης.

Ενας από τους φερόμενους ως δράστες, ισχυρίστηκε ότι  περίπου 30 άνδρες έκαναν σεξ με την ανήλικη κοπέλα, ωστόσο επέμεινε ότι δεν υπήρξε βιασμός. Το περιστατικό στο Ελιάτ φέρεται να συνέβη στις 12 Αυγούστου και το θύμα κατέφυγε στις Αρχές δύο μέρες αργότερα, με την αστυνομία να λέει πως κάποιοι από τους υπόπτους επιτέθηκαν σεξουαλικά και βίασαν τη νεαρή κοπέλα, ενώ άλλοι κατέγραφαν με το κινητό τους όσα συνέβαιναν στο δωμάτιο.

Η Όφρα Σιμπόνι, δικηγόρος ενός εκ των υπόπτων, είπε ότι ο 27χρονος εντολέας της παραδέχεται ότι ήταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου την επίμαχη βραδιά, ωστόσο αρνείται όσα του αποδίδονται και παρουσίασε την δική του εκδοχή των γεγονότων» είπε η Σιμπόνι στην Haaretz.

Διαδηλώσεις και παρέμβαση Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σχολιάζοντας την υπόθεση και ζήτησε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις και διαδηλώσεις στο Ισραήλ, ενώ ομάδες υπεράσπισης των δικαιωμάτων της γυναίκας, προγραμματίζουν κι άλλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις της χώρας.